Ελασσόνα

Μάξιμος από Βλαχογιάννι: “Η Ορθοδοξία κομμάτι του πολιτισμού μας!”

«Η μεγάλη δεσποτική εορτή του Αγίου Πνεύματος δεν είναι μια “άχρωμη” αργία, μια αφορμή μόνο για απόδραση στις παραλίες ή τα βουνά. Μας υπενθυμίζει την χριστιανική και ορθόδοξη παράδοσή μας». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος ανήμερα του Αγίου Πνεύματος βρέθηκε στο Βλαχογιάννι της Ελασσόνας και παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα ενορία της Αγίας Τριάδος.

Ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, μετά την αρτοκλασία που τέλεσε ο εφημέριος του χωριού π. Νικόλαος, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με κατοίκους αλλά και επισκέπτες από τα γύρω χωριά.

Ολόκληρη η δήλωση του Μάξιμου Χαρακόπουλου έχει ως εξής:

«Εύχομαι το Πνεύμα της αληθείας να φωτίσει τον νου κάθε ανθρώπου, ιδιαίτερα στις μέρες της σύγχυσης που ζούμε, ώστε να μπορούμε να κάνουμε σωστές επιλογές. Η μεγάλη δεσποτική εορτή του Αγίου Πνεύματος δεν είναι μια “άχρωμη” αργία, μια αφορμή μόνο για απόδραση στις παραλίες ή τα βουνά. Μας υπενθυμίζει την χριστιανική και ορθόδοξη παράδοσή μας που έχει θέσει ανεξίτηλα την σφραγίδα της στον ελληνισμό. Γιατί η ορθοδοξία δεν είναι μόνο το θρήσκευμά μας, αλλά κομμάτι του πολιτισμού μας. Αυτή την βυζαντινή μας κληρονομιά όσο κι αν κάποιοι θέλουν να την αποποιηθούμε, ο ελληνικός λαός δεν θα το επιτρέψει! Χρόνια Πολλά».

Τις εορταστικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιάννης Σαπουνάς, ο πρόεδρος της ΤΚ Βλαχογιαννίου κ. Γιάννης Γκουρομπίνος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ κ. Χρήστος Καπετάνος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας της ΝΔ κ. Θωμάς Κίτσης, το μέλος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Γιάννης Κουρδής και πλήθος κόσμου.

Previous ArticleNext Article