Ελασσόνα

Κόκκαλης από Ελασσόνα: Συνεχίζουμε με πυγμή και θάρρος για να ανακτήσουμε και την τελευταία ρανίδα της ελευθερίας μας

Στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 106 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελασσόνας από τον τουρκικό ζυγό στην Ελασσόνα, παρέστη το Σάββατο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για την Ελασσόνα αλλά και την Ελλάδα. Είναι η ημέρα που σηματοδότησε τη μεγάλη αντεπίθεση των Ελλήνων για την απελευθέρωση περιοχών της Θεσσαλίας και της βόρειας Ελλάδας.

Η απελευθέρωση της Ελασσόνας και η μετέπειτα νίκη στη μάχη του Σαρανταπόρου, άνοιξαν το δρόμο της ελευθερίας σε μία σειρά ακόμη από υποδουλωμένες περιοχές, με κορωνίδα τη Θεσσαλονίκη και τον ταπεινωτικό συμβιβασμό των Τούρκων που αναγκάστηκαν να παραδώσουν την πόλη, τον στρατό, ακόμη και τον ίδιο τους τον οπλισμό.

Μετά από σχεδόν έναν αιώνα διαρκών αγώνων, οι Έλληνες απέδειξαν στην πράξη πως η θυσία, η αποφασιστικότητα και η επιμονή στο τέλος κερδίζουν κάθε τυραννία.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ είχε πει κάποτε πως “η ιστορία δεν εμπιστεύεται για πολύ τη φροντίδα της ελευθερίας, στους αδύναμους και στους ντροπαλούς”.

Οι Έλληνες αυτό, το απέδειξαν στην πράξη στο διάβα των αιώνων. Και σήμερα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να συνεχίσουμε με πυγμή και θάρρος για να ανακτήσουμε μέχρι τελευταίας ρανίδας, το αναφαίρετο δικαίωμά μας για πλήρη ελευθερία, ισοτιμία και αξιοπρέπεια ανάμεσα στα έθνη του σύγχρονου κόσμου.”

Previous ArticleNext Article