Λάρισα

Κινητοποίηση από το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας την Τετάρτη 24 Γενάρη

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 24 Γενάρη, από τις 3.30 έως τις 5.00 μ.μ, κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια, με αιτήματα:

Να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός εργατικής-λαϊκής κατοικίας, καμία κατάσχεση.

Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Προστασία με νόμο της λαϊκής κατοικίας.

Όχι στην ποινικοποίηση της αγωνιστικής αντίδρασης στους πλειστηριασμούς.

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε στις 15/1/2018, για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, βάζει παραπέρα στο στόχαστρο της την λαϊκή κατοικία.

Η λαϊκή οικογένεια εκτός των τοκογλύφων τραπεζιτών και των φάντς που ετοιμάζονται μέσα από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να αρπάξουν τα σπίτια, θα έρχεται αντιμέτωπη και με το κράτος που βάζει στο στόχαστρο του την λαϊκή στέγη για χρέη προς το δημόσιο.

Είναι ένα ακόμα κυβερνητικό βήμα πίεσης και εκβιασμού προς τον λαό που αδυνατεί να πληρώσει την φοροληστεία που του γίνεται με έμμεσους και άμεσους φόρους.

Τα 104 δις ευρώ ληξιπροθέσμων οφειλών και η συνεχής άνοδό τους, δείχνει την αδυναμία την οποία έχει περιέλθει ο λαός, που στα χρόνια της κρίσης είχε να αντιμετωπίσει την ανεργία, την μείωση των μισθών, την υποαπασχόληση, με ταυτόχρονη φοροεπιδρομή.

Αυτά τα στοιχεία, τα οποία φόρεσαν στον λαό την θηλιά του χρέους, είναι αποτέλεσμα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, είναι στοιχεία τα οποία θα συνεχίζονται και στην φάση ανάπτυξης. Η εξασφάλιση «ευκαιριών» για μεγάλα κέρδη στους «επενδυτές» που υπόσχεται ο πρωθυπουργός, σημαίνει φοροληστεία για τον λαό, φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση προχωράει στην κατάσχεση κατοικιών, αφού πρώτα πήρε μέτρα καταστολής με την άθλια τροπολογία για την αυτεπάγγελτη δίωξη ενάντια σε όποιον αντιστέκεται στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας. Η προπαγάνδα περί μπαταξήδων και μεγαλοοφειλετών που γίνεται από την κυβέρνηση είναι για να σηκώσει κουρνιαχτό γιατί στην πραγματικότητα τους μεγαλοοφειλέτες τους έχουν υπό την προστασία τους, γιατί συνήθως είναι «υγιείς» επιχειρηματίες, στους οποίους χαρίζουν τα χρέη για να προχωρήσουν τις «επενδύσεις».

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαικά στρώματα να μπούν μαζικά στον αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Ο κάθε χώρος εργασίας, η κάθε γειτονιά να γίνουν σημεία αντίστασης και οργάνωσης.

 

Previous ArticleNext Article