Ελασσόνα

Κατσιαντώνης σε Καμμένο: “Γελάνε και οι πέτρες”, με την απάντησή σας για το καραγιαπί στην 110 ΠΜ

«Μας λέτε ότι θεωρείτε το προσωπικό, ως το βασικό πολλαπλασιαστή των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά μέσα από την απάντησή σας μηδενίζετε την προοπτική ανάσας για 54 οικογένειες  στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, αφού με… ακριβές δικαιολογίες πάτε να γκρεμίσετε το ακατάλληλο όπως λέτε καραγιαπί,  χωρίς να… συντηρήσετε στο ελάχιστο την ελπίδα και την προοπτική για την αποπεράτωση των ημιτελών πολυκατοικιών στην 110 ΠΜ».

Προκαλεί ευθέως ο Βουλευτής Λάρισας Γιώργος Κατσιαντώνης, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, μετά την ακυρωτική όπως υποστηρίζει απάντησή του, που δείχνει σε όλο της το μεγαλείο την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας , για  το τι μέλλει γενέσθαι σε ότι αφορά την ολοκλήρωση του καραγιαπί που «δεσπόζει» ντροπιαστικά, στο αεροπορικό κέντρο της Λάρισας.

«Μας μιλάτε για έργα κ. Υπουργέ, αλλά συντηρείτε τα μπάζα με απόλυτη επιτυχία στην 110 ΠΜ, αφού χωρίς να κουνήσετε το δαχτυλάκι σας μας λέτε κατηγορηματικά ότι…»

«Η μία μετά από έλεγχο προ δεκαετίας, , έχει κριθεί ήδη ακατάλληλη λόγω δομικών και στατικών προβλημάτων, συναφώς λόγω της παλαιότητας των πολυκατοικιών και της κατασκευής τους με τους τότε εν ισχύ κανονισμούς αντισεισμικούς – σκυροδέματος, πριν την οποιανδήποτε εκτέλεση εργασίας σε αυτές απαιτείται ο έλεγχος της φέρουσας ικανότητας και πιθανότατα η ενίσχυση του φέροντος οργανισμού. Επίσης, κατά την προ ετών διερεύνηση της πιθανότητας αποπεράτωσης αυτών το κόστος εργασιών, για μία εξ αυτών, αποτιμήθηκε στα 3.500.000,00€ περίπου».

«Κατά τα άλλα προαναγγέλλετε έργα, αλλά πουθενά δε μας λέτε στην απάντησή σας, που έγκειται η προσπάθειά σας για την επίλυση του σημαντικού αυτού θέματος» αναφέρει ο Γιώργος Κατσιαντώνης επισημαίνοντας στον Πάνο Καμμένο τα βαρύγδουπα λεγόμενα του ανακηρύσσοντας το 2018, ως έτος Μέριμνας του Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων

Η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας , στο Βουλευτή Λάρισας Γιώργο Κατσιαντώνη έχει ως εξής:

Στην 110ΠΜ διατίθενται για στέγαση προσωπικού 12 πολυκατοικίες (2 των 16 διαμερισμάτων και 10 των 18 διαμερισμάτων) και 58 οικήματα (8 τριάδες, 3 τετράδες, 8 δυάδες και 6 μονοκατοικίες) ήτοι 270 διαμερίσματα συνολικά.

Επίσης, υφίστανται 4 ημιτελείς πολυκατοικίες (Π-10, Π-11, Π-12 και Π-16) κατασκευασμένες στις αρχές της δεκαετίας του ’80, εκ των οποίων η μία (Π-16), μετά από έλεγχο προ 10ετιας, έχει κριθεί ήδη ακατάλληλη λόγω δομικών και στατικών προβλημάτων.

Συναφώς λόγω της παλαιότητας των πολυκατοικιών και της κατασκευής τους με τους τότε εν ισχύ κανονισμούς αντισεισμικούς – σκυροδέματος, πριν την οποιανδήποτε εκτέλεση εργασίας σε αυτές απαιτείται ο έλεγχος της φέρουσας ικανότητας και πιθανότατα η ενίσχυση του φέροντος οργανισμού. Επίσης, κατά την προ ετών διερεύνηση της πιθανότητας αποπεράτωσης αυτών το κόστος εργασιών, για μία εξ αυτών, αποτιμήθηκε στα 3.500.000,00€ περίπου.

Σε κάθε περίπτωση η παρούσα πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θεωρεί ότι το προσωπικό αποτελεί το βασικό πολλαπλασιαστή ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων. Η μέριμνα υπέρ αυτού και της οικογένειάς του συμβάλλει αποτελεσματικά στην ικανοποίηση των στελεχών, στη διατήρηση υψηλού ηθικού και στη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων. Συνακόλουθα, αντανακλά στην ποιοτική αναβάθμιση του παραγόμενου έργου και κατά συνέπεια στην εκτέλεση της αποστολής.

Στο ανωτέρω πλαίσιο αποφασίστηκε το 2018 να αποτελέσει Έτος Μέριμνας Προσωπικού και μια από τις δράσεις του είναι η προσπάθεια επίλυσης διαχρονικών προβλημάτων στη στέγαση του προσωπικού.

Εν προκειμένω η Πολεμική Αεροπορία έχει προγραμματίσει και χρηματοδοτήσει, εντός των διατιθέμενων πιστώσεων του τακτικού προϋπολογισμού της, έργα τόσο για την κατασκευή νέων όσο και για τη συντήρηση υφιστάμενων υποδομών στέγασης του προσωπικού της.

Ενδεικτικά, περατώθηκαν (συντήρηση-διαμόρφωση εξαρχής) πρόσφατα περί τα 25 οικήματα στέγασης προσωπικού με 190 διαμερίσματα συνολικά σε Μονάδες της Αττικής (Αθήνα, Ελευσίνα), Λάρισας, Αχαΐας, Καλαμάτας και Ηρακλείου.

Τέλος, μελετάται η κατασκευή 21 διαμερισμάτων στην Ελευσίνα ενώ χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή 6 διαμερισμάτων στην Σκύρο και 7 στο 251ΓΝΑ καθώς και η συντήρηση 6 οικημάτων με 48 διαμερίσματα συνολικά στην Σκύρο.

 

 

 

Previous ArticleNext Article