Ελασσόνα

Κατσιαντώνης για υπό ψήφιση προϋπολογισμό : «Με πρωταθλητισμό σε λόγια και φόρους… φώς δε βλέπω»

Τις σαφείς και προφανείς αποτυχίες της Κυβέρνησης, μέσα από τις γενικόλογες τοποθετήσεις και τον πολιτικό σχεδιασμό για έξοδο της Ελλάδας από τη κρίση, επισήμανε με επιχειρήματα ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, στην εισήγησή του για τον υπό ψήφιση Προϋπολογισμό του 2018.

«Έρται τσουνάμι φόρων, περικοπών και λιτότητα διαρκείας»

Με πρακτικές γνώριμες για την κυβέρνηση που «πονούν ανελέητα» τον Έλληνα πολίτη θα γεμίσει τα ταμεία της η κυβέρνηση τονίζει ο Γιώργος Κατσιαντώνης.

«Περιμένουν να εισπράξουν φόρους ύψους 4,1 δις ευρώ, ενώ υπάρχει ήδη… τρύπα 1 δις ευρώ που δε μας λένε πως θα καλυφθεί, ενώ η αύξηση των κρατικών εισπράξεων κατά 2,1 δις… που ονειρεύεται η κυβέρνηση θα είναι από επιπλέον φόρους,  όπως  κατά 1,1 δις ευρώ από τα νοικοκυριά, κατά 456 εκατ. € από φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, κατά 179 εκατ. € από ΕΝΦΙΑ και κατά 517 εκατ. € από Φ.Π.Α και εν γένει φόρους στην κατανάλωση αγαθών».

Τσουνάμι περικοπών έρχεται με τη νέα χρονιά σύμφωνα με το Βουλευτή Λάρισας, σε συντάξεις, υγεία και πρόνοια, στο ΕΚΑΣ, και στο επίδομα θέρμανσης.

Προσαυξήσεις θα γίνουν στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ έρχονται νέοι φόροι στα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα, καταργείται η έκπτωση στην παρακράτηση φόρου μισθών και συντάξεων, και μειώνονται οι συντάξεις  χηρείας.

«Μόνο η ορολογία μπορεί να αλλάξει στο Μνημόνιο»

Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση και το Μνημόνιο, μόνο ουτοπική μπορεί να είναι επισημαίνει ο Γιώργος Κατσιαντώνης αφού οι εταίροι θα συνεχίζουν να «μας τραβούν το αυτί» με τις αυστηρές επιτηρήσεις τους  και την ενεργοποίηση του «κόφτη», ενώ η απομείωση του χρέους θεωρεί ότι βρίσκεται στον… αέρα, εφόσον δεν έχουν μπει ούτε τα παραμετρικά μέτρα, για να ξεκινήσει η συζήτηση.

Οι προβλέψεις για αύξηση του παραγόμενου πλούτου της χώρας είναι άξια προς έρευνα, δηλώνει ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει από περιοδικές φετινές δηλώσεις ΕΦΚΑ και τη Eurostat για το 2016«582.041 εργαζόμενοι ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, με μισθό 407,15 ευρώ για μερική απασχόληση, ενώ μεταξύ των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Χώρα μας είχε τη μεγαλύτερη αύξηση φόρων αναλογίας φόρων ως προς το ΑΕΠ φτάνοντας στο 42,1% και καταγράφοντας αύξηση 2,3% σε σχέση με το 2015, όπου το ποσοστό ήταν στο 39,8%».

«Στοχευμένη… αποτυχία η μοιρασιά στο κοινωνικό μέρισμα»

«Να χαϊδέψουν… συγκεκριμένους πολίτες» αναφέρει ο Γιώργος Κατσιαντώνης ότι επιχείρησαν οι κυβερνώντες  κάνοντας τη μοιρασιά στο κοινωνικό μέρισμα…. με παράλογα κριτήρια, όπως τα τεκμήρια, οι κοινοί τραπεζικοί λογαριασμοί, οι αλλαγές στη σύσταση του νοικοκυριού ως προς τους φιλοξενούμενους, ο συνυπολογισμός ως εισόδημα του περσινού «μποναμά», η εξαίρεση στους πολύτεκνους με 4 ή περισσότερα παιδιά εάν έχουν ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών με παλαιότητα μικρότερη των 10 ετών, θεωρώντας ότι  διάγουν βίο πολυτελή και αγνοώντας ότι για αυτούς είναι εργαλεία κίνησης…

Μάλιστα με τη βοήθεια λογιστή, και μέσα από παραδείγματα, τονίζει τις αδικίες που οδήγησαν σε αποκλεισμό χιλιάδες Έλληνες από τον περιβόητο «μποναμά»..

1) Ζευγάρι με 2 ενήλικα παιδιά άνεργα, τα οποία φιλοξενούνται, όπου οι δύο σύζυγοι έχουν εισόδημα 10.500€ , κάθε άνεργο παιδί τεκμαρτό εισόδημα 3000€, δηλαδή έχουν συνολικό εισόδημα για μέρισμα: 18.500 €, θα λάβουν 625€. Όμως, ο υπολογισμός είναι εσφαλμένος, αφού δεν υπολογίζεται με βάση τον τρόπο υπολογισμού του φόρου, ήτοι ατομικά. Εάν υπολογιζόταν έτσι, θα ελάμβαναν το ζευγάρι 525€ και τα τέκνα 450 € έκαστο, δηλαδή ως οικογένεια συνολικά  1425€, αντί των 625€ που θα λάβουν σήμερα!!!

2) Ομοίως, συνταξιούχος με σύνταξη 750€ Χ 12 μήνες = ετήσιο εισόδημα  9.000€, όμως εσείς προσμετράτε στο περσινό του εισόδημα το ποσό των 300€ που έλαβε ως κοινωνικό μέρισμα πέρυσι, το 2016, και άρα ξεπερνά το όριο του αφορολόγητου των 9.005 €, οπότε χάνει το μέρισμα των 250€!!!

Πείτε μου τώρα εσείς, αν αυτό λέγεται κοινωνική πολιτική…. καταλήγει ο Βουλευτής Λάρισας.

«Μη ρεαλιστικός ο Προϋπολογισμός»

«Ως Ανάπτυξη», επισημαίνει στην εισήγησή του ο Γιώργος Κατσιαντώνης νοείται η αύξηση της πραγματικής παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών, και η συσσώρευση κεφαλαίου σε μία οικονομία με την πάροδο του χρόνου.

Και συνεχίζει λέγοντας: «Έρχεστε και μας λέτε ότι το success story, για το 2018, βασίζεται σε στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους, 3,8% του Α.Ε.Π. ώστε να προκύψουν του χρόνου 600 περίπου εκατομμύρια για παροχές. Προβλέπετε αύξηση 2,5% του Α.Ε.Π. και μάλιστα, έχετε την ελπίδα  για ανάπτυξη, κατά 0,1%, μέσα σε μόλις ένα μήνα από τη συζήτηση του προσχεδίου!!! Και ενώ πέρυσι λέγατε τα ίδια, ότι δηλαδή θα είχαμε φέτος ανάπτυξη 2,7%, φέτος τελικά μετά βίας πιάσαμε το 1,6% του Α.Ε.Π..»

Και καταλήγει: «Άρα, για ποια ανάπτυξη μιλάμε? Την ουτοπιστική ή αυτή που ονειρευόμαστε ότι θα θέλαμε»???

«Κατεβάζουμε ρολά… σαν χώρα»

«14 χιλιάδες επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά από την αρχή του χρόνου σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου» επισημαίνει ο Γιώργος Κατσιαντώνης και οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ  για τις ιατρικές δαπάνες που πληρώνουν οι Έλληνες και το μη βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, είναι τουλάχιστον απελπιστικές.

«Ας εκμεταλλευτούμε τα όποια αισιόδοξα μηνύματα από την επισκόπηση δαπανών φορέων, την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης, του εκσυγχρονισμού του συστήματος δημόσιας υγείας, της έκδοσης κοινοπρακτικού ομολόγου και της αύξησης κατά 3,5 % των εξαγωγών το πρώτο εξάμηνο του 2017» αναφέρει ο Βουλευτής Λάρισας που ζητά συναίνεση και σύμπνοια, από όλα τα πολιτικά κόμματα, για να βγει η Ελλάδα από το τούνελ της κρίσης… και τη διαρκή κατρακύλα στη φτώχεια και στην εγκατάλειψη της χώρας στην τύχη της…

 

Previous ArticleNext Article