Λάρισα

Κατσιαντώνης: “Άσβηστο κερί το πένθος μας, σταθμός μας η έμπρακτη στήριξη των θυμάτων της φωτιάς”

Τελείωσε και επίσημα το τριήμερο εθνικό πένθος για τον άδικο θάνατο 88 και πλέον ανθρώπων, γιατί φοβάμαι ότι η μαύρη λίστα της φονικής φωτιάς, δε θα σταματήσει εδώ. Το πένθος όμως στις καρδιές μας θα καίει παντοτινά σαν άσβηστο κερί, και οι προσευχές μας στην εκκλησία θα είναι το ησυχαστήριο μας. Λόγια σιωπηλά με άπλετη πίστη για ευλογία και λύτρωση στους συνανθρώπους μας που έφυγαν μέσα σε μια στιγμή.

Όλες αυτές τις μέρες που η Ελλάδα μας μοιάζει να χάνεται μέσα στην καυτή λάβα της φωτιάς, δε γιορτάζουμε στις εκκλησίες.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό στα Φάρσαλα, που τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, η περιφορά της εικόνας της Αγίας Παρασκευής, δεν είχε τυμπανοκρουσίες, αλλά μια βουβή κραυγή ενωμένη από όλους εμάς που την ακολουθήσαμε με ευλάβεια, και προσευχή για αγαλλίαση των ψυχών που έφυγαν.

Η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Παντελεήμονα στον Τύρναβο, και ο Εσπερινός στο παρεκκλήσι του ενοριακού ναού του Αγίου Δημητρίου, δύναμη λυτρωτική στις καρδιές μας. Και όλοι οι πιστοί εκεί, συνεπείς στο κάλεσμα του ιερέα της εκκλησίας π. Ιωάννη Καραμπίνη και του εκκλησιαστικό συμβουλίου. Ενωμένοι, δακρυσμένοι, με εικόνα και σημαία μας, τα πρόσωπα των ανθρώπων που έδωσαν μάχη με την πύρινη λαίλαπα.

 

Κανείς δε θα ξεχάσει….

Previous ArticleNext Article