Ελασσόνα

Κέλλας: Υποκλινόμαστε στη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για την πατρίδα

«Το Δομένικο κουβαλάει το φορτίο της ιστορίας, που θυμόμαστε σήμερα όλοι εμείς και συγκροτούμε τη συλλογική μνήμη.

Φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ομαδική εκτέλεση των 150 και πλέον κατοίκων από τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής, στις 16 Φεβρουαρίου 1943, στη μαρτυρική τοποθεσία Καυκάκι.

Υποκλινόμαστε και κρατάμε ζωντανή τη μνήμη των ανθρώπων αυτών που έφυγαν τόσο άδοξα από τη ζωή, αλλά  με πίστη στην πατρίδα και τα πιστεύω τους».

Με αυτά τα λόγια επέλεξε να ξεκινήσει το χαιρετιστήριο μήνυμά του ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 75 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Δομένικου “Καυκάκεια 2018”.

Ο Λαρισαίος πολιτικός που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις λόγω συμμετοχής του σε κοινοβουλευτική αποστολή στο Βουκουρέστι στο πλαίσιο της 12ης Συνόδου της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των χωρών της Μεσογείου, αφού συνεχάρη τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου και την Τοπική Κοινότητα Δομένικου “για την διατήρηση ζωντανής της μνήμης της θυσίας αυτών των ηρώων”, αναφέρθηκε σε εκείνες τις “τραγικές” στιγμές.

«Όποια περιγραφή και να γίνει από άνθρωπο δεν θα μπορέσει στο ελάχιστο να αποδώσει το μέγεθος της κτηνωδίας των Ιταλών, αλλά ούτε και την κατάσταση που είχαν φέρει στο καιγόμενο και λεηλατημένο Δομένικο.

Πρόκειται για μια ανείπωτη τραγωδία, ένα ακόμη δείγμα της θηριωδίας των κατοχικών δυνάμεων, που “εξαφάνισαν” αθώους και ανυποψίαστους κατοίκους».

Ο κ. Κέλλας κλείνοντας το μήνυμά του, επεσήμανε:

«Εκείνες οι μέρες αποτελούν πια παρελθόν, ένα παρελθόν όμως, που οφείλουμε να υπερβάλλουμε εαυτόν, ώστε να μην επιτρέψουμε να επιστρέψει.

Είναι κάτι που το χρωστάμε στις επόμενες γενιές αλλά κυρίως σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν για την πατρίδα ώστε να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

Αιωνία η μνήμη των ηρώων».

 

 

Previous ArticleNext Article