Λάρισα

Κέλλας: Συνάντηση με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ

Στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ στην Αθήνα βρέθηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας και είχε συνάντηση με τον αν. Πρόεδρο  κ. Λ. Σέμπο, τον Υποδιοικητή κ. Δ. Τσακίρη και τον σύμβουλο κ. Καραμπούλια, για τα προβλήματα δυσλειτουργίας του Ενιαίου Φορέα, με αποτέλεσμα τη την επιβάρυνση της καθημερινότητας των συναλλασσόμενων ασφαλισμένων.

Κύρια θέματα συζήτησης, οι μεγάλες καθυστερήσεις στην τροποποίηση της ασφαλιστικής ιδιότητας και τον υπολογισμό – έκδοση συνταξιοδοτικών πράξεων διαδοχικής σύνταξης γήρατος.

Πιο συγκεκριμένα:

Αναφορικά με τα αιτήματα αγροτών για τροποποίηση ασφαλιστικής ιδιότητας από μέλος αγροτικής οικογένειας σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην υλοποίηση – ένταξη σε προγράμματα (νέοι αγρότες, σχέδια βελτίωσης κλπ), καθώς και δυσμενής φορολογική αντιμετώπιση των ασφαλισμένων, στις περιπτώσεις που δεν έχουν την ιδιότητα του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.

Ακόμη, ζητήματα σχετικά με τον υπολογισμό-έκδοση συνταξιοδοτικών πράξεων διαδοχικής σύνταξης γήρατος, αφού εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχει εκδοθεί καμία διαδοχική σύνταξη ΕΦΚΑ!

Τα στελέχη του ΕΦΚΑ επεσήμαναν στον Λαρισαίο πολιτικό τις σημαντικές δυσκολίες στη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού, αφού οι οργανισμοί που λειτουργούσαν ανεξάρτητα πριν από τη συγχώνευσή τους στον ΕΦΚΑ, είχαν 12.500 άτομα προσωπικό και ο νέος Φορέας μόλις 8.000.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο ΕΦΚΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας, στον οποίο μόλις 8 εργαζόμενοι καλούνται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μεγάλου όγκου συναλλασσόμενων!

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κέλλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι φόβοι που είχαμε εκφράσει από την αρχή της δημιουργίας του ΕΦΚΑ, δυστυχώς επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο.

Υποστελεχωμένες υπηρεσίες, μειωμένη χρηματοδότηση, τεράστιες καθυστερήσεις σε βασικές λειτουργίες του Οργανισμού – με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών -, συνιστούν τα βασικά χαρακτηριστικά του “κακοτεχνήματος” του κ. Κατρούγκαλου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ασφαλώς και τα ασφαλιστικά ταμεία χρειαζόταν αναδιάρθρωση, όχι όμως “στο πόδι” και χωρίς καμιά προεργασία και διαβούλευση.

Οι εργαζόμενοί του Ενιαίου Φορέα, καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες απέναντι στον τεράστιο όγκο εργασίας, που έχει ανακύψει με την συνένωση των Ταμείων και πολλές φορές γίνονται αδίκως, οι αποδέκτες της μεγάλης δυσαρέσκειας των ασφαλισμένων.

Για την παράταξή μας προέχει η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, μέσα από την ευέλικτη και αποτελεσματική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και προς αυτή την κατεύθυνση θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια».

Previous ArticleNext Article