Ελασσόνα

Κέλλας: Μην “εξορίζετε” τους μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ελασσόνας

«Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ως προς την έγκριση λειτουργίας των δύο ολιγομελών τμημάτων της Β’ και Γ’ Γυμνασίου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ελασσόνας, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη φοίτησή τους οι τέσσερις μαθητές τους», ρωτά ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επισημαίνει την αναγκαιότητα έγκρισης λειτουργίας των τμημάτων στο Σχολείο της Ελασσόνας, που πληρεί όλες τις προυποθέσεις, ώστε να μην διαταραχθεί το σχολικό περιβάλλον για τους συγκεκριμένους μαθητές, καθώς “αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων λειτουργεί και ως καθρέφτης της επίσημης πολιτείας”.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Η Ειδική Αγωγή αποτελεί έναν από τους πλέον ευαίσθητους τομείς της Εκπαίδευσης και οφείλουμε όλοι να την αντιμετωπίζουμε με την δέουσα σοβαρότητα και προσοχή.

Σε πλείστες των περιπτώσεων, μάλιστα, η ελαστικότητα στις αποφάσεις που λαμβάνονται είναι επιβεβλημένη, καθώς τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων κάθε ευνομούμενου και πολιτισμένου κράτους.

Ένα ζήτημα που απασχολεί εμπλεκόμενους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς είναι η μη λειτουργία δυο ολιγομελών τμημάτων στη Β’ και Γ’ Γυμνασίου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελαμτικού Γυμανσίου – Λυκείου Ελασσόνας.

Στα συγκεκριμένα τμήματα είναι εγγεγραμμένοι από δύο μαθητές, με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, οι οποίοι σε περίπτωση μη έγκρισης λειτουργίας τους, θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται καθημερινά στη Λάρισα για να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στα αντίστοιχα τμήματα Σχολείου της πόλης.

Οι συγκεκριμένοι μαθητές διαμένουν σε χωριά εκτός της Ελασσόνας (Βερδικούσια, Αμπέλια Βερδικούσιας, Δομένικο, Κοκκινόγη) και η μετακίνησή τους στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ελασσόνας είναι εξασφαλισμένη, αφού μπορούν να ενταχθούν στα υπάρχοντα δρομολόγια, που μεταφέρουν τους υπόλοιπους μαθητές.

Στο Σχολείο ακόμη, που είναι το μοναδικό στην περιοχή, υπάρχει η κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, που απαιτείται.

Επειδή επιβάλλεται να μην διαταραχθεί το σχολικό περιβάλλον για τους συγκεκριμένους μαθητές.

Επειδή η αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων λειτουργεί και ως καθρέφτης της επίσημης πολιτείας.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ

Προτίθεστε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ως προς την έγκριση της λειτουργίας των δύο ολιγομελών τμημάτων Β’ και Γ’ Γυμνασίου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ελασσόνας ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη φοίτησή τους οι τέσσερις μαθητές;

Previous ArticleNext Article