Λάρισα

Κέλλας: λεφτά για “ημέτερους” υπάρχουν, για φοιτητές όμως όχι

«Για χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειές τους, το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα αποτελεί σημαντικότατο βοήθημα στον ετήσιο οικογενειακό προϋπολογισμό.  

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όμως, καθυστερεί αδικαιολόγητα την καταβολή του στεγαστικού επιδόματος στους δικαιούχους φοιτητές.

Και αυτό ενώ δημιουργεί, την ίδια στιγμή, εκατοντάδες νέες θέσεις στο καινούριο οργανόγραμμα του Υπουργείου, οι οποίες μάλιστα συνοδεύονται από επιδόματα για  ημετέρους.

Καλούμε το Υπουργείο να σταματήσει να αναβάλλει την εκπλήρωση ακόμη και των πιο στοιχειωδών υποχρεώσεών του απέναντι στους φοιτητές, και να προχωρήσει στην άμεση πίστωση των σχετικών κονδυλίων».

Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την κατάθεση νέας ερώτησης – της τρίτης κατά σειρά  –  προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, για την καταβολή του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος, καταλογίζοντάς του συγχρόνως “απαξίωση του κοινοβουλευτικού ελέγχου”, αφού οι προηγούμενες δυο δεν έχουν απαντηθεί.

Αναλυτικά η νέα ερώτηση του κ. Κέλλα:

Με την ψήφιση του Νόμου για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, από 1/1/2017 μεταβιβάστηκαν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, τόσο ο έλεγχος και η εκκαθάριση των αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, όσο και η ενταλματοποίηση της σχετικής δαπάνης, εφόσον το ΥΠΠΕΘ πιστώσει τα απαραίτητα κονδύλια.

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, παρά τις λειτουργικές αδυναμίες που αντιμετωπίζουν, έχουν προχωρήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και αναμένουν την πίστωση των αντίστοιχων κονδυλίων ώστε να καταβληθούν τα ποσά στους δικαιούχους.

Επειδή για χιλιάδες φοιτητές και για τις οικογένειές τους, το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα, αποτελεί σημαντικότατο βοήθημα στον ετήσιο οικογενειακό προϋπολογισμό.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ

Που οφείλεται  η καθυστέρηση στην καταβολή του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος και πότε αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων;

 

 

Previous ArticleNext Article