Λάρισα

Κέλλας: «Εφαρμόστε την ισονομία, δώστε άμεσα λύση στη λειτουργία των ΕΠΑΛ»

Να δώσει άμεσα λύση στο επικείμενο «λουκέτο» 11 τμημάτων σε Επαγγελματικά Λύκεια της Λάρισας, παίρνοντας πίσω την απόφαση περί «κατάργησης ολιγομελών τμημάτων», ζητά ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ., βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, επανερχόμενος στο ζήτημα, λίγες ημέρες μετά την κατάθεση και σχετικής ερώτησής του στη βουλή.

Με την αγωνία των μαθητών να βρίσκεται στο ζενίθ, αλλά και τις αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα να μαίνονται, ο Λαρισαίος πολιτικός τονίζει πως «το κλείσιμο τμημάτων με τους υπό κατάργηση Τομείς και Ειδικότητες στα Επαγγελματικά Λύκεια  του Νομού, έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες μαθητές να βρίσκονται στον αέρα, καθώς καλούνται ν’ αλλάξουν ακόμη και επαγγελματικό προσανατολισμό στη Γ΄ Λυκείου, ενώ δημιουργείται και μείζον πρόβλημα με τις μετακινήσεις μαθητών από τα ΕΠΑ.Λ Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων».

«Ζητούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ισονομία. Ζητούμε την άμεση έκδοση νέας Υπουργικής Απόφασης, με την οποία θα εγκρίνεται η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑ.Λ, όπως ακριβώς συνέβη με πρότερη απόφαση που αφορούσε δώδεκα Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας. Ζητούμε το αυτονόητο: Κανείς μαθητής να μη στερηθεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση, κανείς μαθητής να μην αναγκαστεί να επιλέξει εκ νέου επαγγελματικό προσανατολισμό, αλλάζοντας ειδικότητα στη Γ΄ Λυκείου. Ας πρυτανεύσει η κοινή λογική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας.

Previous ArticleNext Article