Λάρισα

Κέλλας από Ραψάνη:Μνημείο κυβερνητικού εμπαιγμού ο φόρος στο κρασί

«Καταργήστε επιτέλους τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί. Σταματήστε να βάζετε εμπόδια στους παραγωγούς, που μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην έξοδο της χώρας από την κρίση.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η ίδια ιστορία επί μακρόν.

Οι φόροι καταστρέφουν την οικονομία».

Με τα λόγια αυτά, απήυθυνε χαιρετισμό  στην τελετή έναρξης Γιορτής Κρασιού και Αμπελιού, που διοργανώθηκε για μια ακόμη χρονιά στη Ραψάνη, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο κ. Κέλλας, αναφέρθηκε στις υποσχέσεις που δίνονται εδώ και έναν χρόνο από κυβερνητικά στελέχη, όσον αφορά την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, – φόρου που χωρίς να αυξάνει τα δημόσια έσοδα, επιβαρύνει οικονομικά τους παραγωγούς – ενώ παρέθεσε εν συντομία όλες τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητώντας εξηγήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.

«Δεν απαντούν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και προτιμούν να βγαίνουν στα κανάλια και να επισκέπτονται συνεταιρισμούς, εξαγγέλλοντας την κατάργηση ενός άκρως άδικου και αντιπαραγωγικού φόρου και θεωρούν πως έτσι θα μπορέσουν να ξεγελάσουν, για μια ακόμη φορά, τους παραγωγούς», σημείωσε ο Λαρισαίος βουλευτής.

«Κρασί, τοπικά προϊόντα, άνθρωποι με μεράκι και υψηλό αίσθημα ευθύνης, νέοι που μπαίνουν στην παραγωγή των αγροτικών μας προϊόντων, συνθέτουν ένα σκηνικό που μπορεί να συναντήσει κανείς, όχι μόνο εδώ, στη Ραψάνη, μα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Αυτή λοιπόν είναι η δική μας αποστολή: Να αξιοποιήσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τόπου μας, για να σχηματιστεί ένα εθνικό σχέδιο δράσης που θα επιτρέψει στη χώρα να ξεφύγει από τον κλοιό των μνημονίων και την λιτότητα που διαλύει κάθε παραγωγικό ιστό. Χαιρετίζω σήμερα την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια και εύχομαι στην επόμενη γιορτή, ο απαράδεκτος Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο Κρασί να αποτελεί παρελθόν», κατέληξε ο Λαρισαίος πολιτικός.

 

Previous ArticleNext Article