Λάρισα

Κέλλας:«Εργαζόμαστε για ένα σύγχρονο ελληνικό σχολείο»

«Πληροφορούμενος πως σχολεία όλων των βαθμίδων και από όλη την Ελληνική Επικράτεια αλλά και την Ομογένεια έλαβαν μέρος στον Διαγωνισμό με θέμα «Ένα σχολείο διηγείται», σκέφτηκα, για μια ακόμη φορά, την απίστευτη δύναμη που έχει η εκπαιδευτική διαδικασία, όταν γίνεται με αγάπη και μεράκι. Οι μαθητές έδειξαν ταλέντο και ευαισθησία, μέσα από τις εξαιρετικές τους δημιουργίες, γεγονός που με έκανε να νιώσω αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας μας, αλλά και βαθιά την ανάγκη για σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος». Με τα λόγια αυτά, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, κ. Χρήστος Κέλλας, απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Στην ίδια εκδήλωση, ο Λαρισαίος Βουλευτής, απένειμε βραβείο στη Διευθύντρια του Πρότυπου Κέντρου Προσχολικής Αγωγής «ΛΗΤΩ» Λάρισας, κα Λητώ Τσακίρη (συγγραφέα-νηπιαγωγό) και στη Διευθύντρια Παιδικού Σταθμού Ηρακλείου Κρήτης, κα Ελένη Κυριακάκη.

«Αν και βρισκόμαστε σε έναν μαθητικό Διαγωνισμό, επιτρέψτε μου να αναφέρω πως στη Νέα Δημοκρατία εργαζόμαστε σκληρά σε στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός σύγχρονου ελληνικού σχολείου, το οποίο θα αναδεικνύει τα ταλέντα και τις ευαισθησίες των μαθητών. Ενός σχολείου ελεύθερου, με ανοιχτούς ορίζοντες, πάνω και πέρα από τις προσταγές «ασφυκτικών» και αυστηρών ωρολόγιων προγραμμάτων. Ενός σχολείου με καινοτόμες παιδαγωγικές προσεγγίσεις, χωρίς αγκυλώσεις και ιδεοληψίες, με στόχο την κοινωνία του αύριο.

Σκοπός μας να επαναφέρουμε την κοινή λογική στο χώρο της εκπαίδευσης, στηρίζοντας το έργο των Ελλήνων εκπαιδευτικών, που υπερβάλλουν εαυτούς σε δύσκολες συνθήκες», συνέχισε ο Λαρισαίος πολιτικός, ο οποίος κατέληξε «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που ανάμεσα στα σχολεία που διακρίθηκαν στον μαθητικό Διαγωνισμό είναι και το Πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «ΛΗΤΩ» από τη Λάρισα. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια σε όλους και περισσότερο στα παιδιά για τις δημιουργίες τους, με την παραίνεση να κοιτάζουν το μέλλον πάντα με αισιοδοξία και ελπίδα!».

Previous ArticleNext Article