Λάρισα

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο από τους αγρότες της Λάρισας

Η μαζική συμμετοχή των αγροτών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, το ερχόμενο Σάββατο στην έκθεση Agrotica, θα πρέπει να στείλει το μήνυμα του κοινού αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, τόνισαν οι εκπρόσωποι των αγροτών του μπλόκου στον Πλατύκαμπο Λάρισας, οι οποίοι απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και κυρίως σε εκείνους που δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, να μεταβούν στην συμπρωτεύουσα.
Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη συμμετοχή, καθώς λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 11 το πρωί της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων θα συναντηθεί με τον κ. Βαγγέλη Αποστόλου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ραντεβού που ζητήθηκε από τους αγρότες και έγινε αμέσως αποδεκτό από τον Υπουργό.
-«Μπορούμε να βάλουμε φρένο σε κάποια θέματα, να πάρουμε ανάσες και να συνεχίσουμε τη μάχη της επιβίωσης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας Ρίζος Μαρούδας. Ο κ. Μαρούδας χαρακτήρισε συκοφαντίες τα όσα ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα εναντίον τους, σχετικά με τις προσπάθειες κοινού αγώνα των αγροτών στα μπλόκα και τα απέδωσε σε «συμφέροντα μεγαλοαγροτών που θέλουν να πάρουν τη γη από τα χέρια των μικρομεσαίων». «Μας χωρίζουν τα συμφέροντα και όχι τα κόμματα» είπε χαρακτηριστικά το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων.
«Οι κινητοποιήσεις μας δεν είναι εθιμοτυπικές και δεν εξαρτώνται από κόμματα» διευκρίνισε ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Α.Σ. Λάρισας και Αντιδήμαρχος Πλατυκάμπου κ. Γιάννης Κουκούτσης. Κάλεσε τους αγρότες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, επισημαίνοντας το νέο πρόβλημα που προέκυψε για τους αγρότες του Δήμου Κιλελέρ με την εξαίρεσή τους από το πρόγραμμα νιτρορύπανσης.

ert.gr

Previous ArticleNext Article