Λάρισα

Κάλεσμα σε όλους τους αγρότες από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας

Κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους αγρότες να λάβουν μέρος στη νομαρχιακή σύσκεψη που θα γίνει την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 7μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας, απευθύνει μέσω ανακοίνωσής της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας.

Στη σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η άγρια φοροληστεία, οι αυξημένες εισφορές στον ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ, ο ΕΝΦΙΑ, τα κάθε είδους χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση και όσοι ψηφίζουν τα Μνημόνια στην Βουλή, παίρνουν από την τσέπη μας περίπου το 60% του εισοδήματος μας.
Οι έμποροι και βιομήχανοι με μεθόδους καρτέλ ρίχνουν τις τιμές στα προϊόντα μας στο όνομα της «οικονομίας της αγοράς και του νόμου προσφοράς και ζήτησης».
Το αίσχος των ανοιχτών τιμών που επικρατεί παντού με τις ευλογίες των κυβερνήσεων και έτσι επί της ουσίας δεν πουλάμε αλλά παραδίδουμε τα προϊόντα χωρίς να ξέρουμε αν, πότε και σε ποια τιμή θα πληρωθούμε.
Υλοποιώντας τις αποφάσεις της Ε.Ε και τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου έχουμε αθρόες εισαγωγές ομοειδών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας χωρίς δασμούς και έτσι πολύ πιο ανταγωνιστικά απέναντι στα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα.
Υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές από καιρικά φαινόμενα στο Νομό αλλά ο ΕΛΓΑ είτε δεν αποδέχεται και δεν αποζημιώνει τις ζημιές είτε δίνει ελάχιστα ψίχουλα που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής οχυρωμένος πίσω από τον αντιδραστικό κανονισμό λειτουργίας.
Για όλα τα παραπάνω προβλήματα και πολλά ακόμη που μας απασχολούν, σε καλούμε να έρθεις να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας».

Previous ArticleNext Article