Ελασσόνα

Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας έλαβε μέρος στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιών και Ορχηστρών που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Στο διήμερο αυτό Φεστιβάλ (18-19/11), συμμετείχαν 55 συγκροτήματα, με 2700 καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό. Το Φεστιβάλ πλαισίωσε με κείμενά της η λογοτέχνης και κόρη του αείμνηστου ερμηνευτή, Άννα Μπιθικώτση, ενώ παράλληλα τιμήθηκε η ιστορική Φιλαρμονική του Παπάφειου Ορφανοτροφείου, για την προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας τραγούδησε ένα ρεπερτόριο υψηλού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, από την προκλασική Ευρώπη ως την Ελλάδα της καντάδας, υπό τη διεύθυνση της Ευλαμπίας Ντούλα, τη συνοδεία στο πιάνο του Παναγιώτη Μπαλανίκα και τη χορωδιακή επεξεργασία του Δημήτρη Καρβούνη.

Η εμπειρία ήταν μοναδική, ο χώρος του Μεγάρου επιβλητικός, τα συναισθήματα έντονα, η διοργάνωση άψογη, το χειροκρότημα θερμότατο και τα λόγια του απαιτητικού κοινού συγκινητικά!

Συγχαρητήρια σε όλα τα σύνολα που συμμετείχαν, για την απόδοσή τους και θερμές ευχαριστίες στο Σύνδεσμο Φιλαρμονικών- Χορωδιών Ελλάδας για την ευκαιρία που έδωσε σε ερασιτεχνικά μουσικά σύνολα από Ελλάδα και εξωτερικό, ώστε να ξεδιπλώσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες σε έναν τέτοιο χώρο όπως αυτόν του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, θα φιλοξενηθεί στο Χόρτο Πηλίου από την τοπική χορωδία «Χορτωδία», με την οποία θα δώσουν κοινή χριστουγεννιάτικη συναυλία στο όμορφο και γραφικό αυτό χωριό του Πηλίου, παρουσιάζοντας ύμνους και κάλαντα από όλο τον κόσμο. Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, οι δύο χορωδίες θα επαναλάβουν την κοινή τους εμφάνιση στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου στο Βόλο, σε διοργάνωση του Δήμου Μαγνησίας.

Επίσης, θα ακολουθήσουν μικρές εκπλήξεις στην πόλη της Ελασσόνας από τη Μικτή και Παιδική Χορωδία του Δήμου, στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ελασσόνας.

Μέγαρο 1

Μέγαρο 7

Μέγαρο 8

Μέγαρο 9

Μέγαρο 11

 

Previous ArticleNext Article