Λάρισα

Αδαμούλης: Η εκπαίδευση όμηρος του λαϊκισμού του Σύριζα και της νεολαίας του

Η εκπαίδευση είναι ενας μακροχρόνιος σχεδιασμός ποιότητας κ συνεχους προσαρμογης στις εξελίξεις. Συνάπτεται δε, όχι απλά με το μέλλον μας, αλλά με το είδος τού μέλλοντος που επιθυμούμε κ οραματιζόμαστε για τα παιδιά μας κ την κοινωνία μας.

Δυστυχώς οι συνεχείς εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την παιδεία, ουδεμία σχέση έχουν με τα ανωτέρω. 
Πράγματι. Ποιά είναι η προσαρμογή στις παγκόσμιες εξελίξεις, οταν καταργούνται τα πρότυπα σχολεία, όταν η αριστεία θεωρείται ρετσινιά, όταν υποβαθμίζονται τα ολοήμερα σχολεία, όταν δεν αξιολογείται ο εκπαιδευτικος ;

Είναι δυνατόν η χώρα μας δεκαετίες τώρα να μην έχει ιδιωτικά Πανεπιστημια ;
Όταν έχει η Κυπρος κ σχεδόν όλες οι πρώην κομμουνιστικές χώρες.
Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης κ της νεολαίας της για το άρθρο 16 του συντάγματος;
Θα αναθεωρηθεί η όχι;

Το να βαφτίζει το ΤΕΙ Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, απλά αναδεικνύει την προχειρότητα με την οποία βλέπει η κυβέρνηση την λειτουργία της τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το να λέει ψέματα, ότι καταργεί τις πανελλήνιες εξετάσεις, την στιγμή που τις μεταφέρει στις δυο τελευταίες τάξεις, με παρενέργειες που θα τις αντιληφθούμε μετά την εφαρμογή τους, αναδεικνύει αφενός την έλλειψη σχεδιασμού σε βαθος, αφετέρου την στόχευση της Κυβέρνησης στον πελάτη ψηφοφόρο, ο οποίος αρέσκεται να του χαϊδεύουν τα αυτιά.

Η εκπαίδευση έχει ανάγκη απο βαθιές τομές με συναίνεση, όχι μόνο των κομμάτων αλλά κ όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Επιτέλους σε αυτή την χώρα θα πρέπει να καταλάβουν όλοι, ιδιαίτερα η αριστερά κ η νεολαία της , ότι η παιδεία είναι εθνική υπόθεση κ δεν επιδέχεται πολιτική πόσο μάλλον κομματική εκμετάλλευση.

Επιτέλους ο χώρος της Παιδείας δεν μπορεί να είναι όμηρος του λαϊκισμού του σύριζα κ της νεολαίας του στα πανεπιστήμια.

Previous ArticleNext Article