Λάρισα

Η ΑΕΛ στο μνημείο του Μπλιώνα στο Αλκαζάρ

Σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΛ (διοίκηση, προπονητικό τιμ και παίκτες), μία ημέρα πριν το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και λίγο πριν την αναχώρηση από τη Λάρισα για τη Θεσσαλονίκη έκανε στάση στο στάδιο Αλκαζάρ με σκοπό να εναποθέσει λίγα λουλούδια στη μνήμη του αδικοχαμένου Χαράλαμπου Μπλιώνα που πριν από 30 χρόνια σε εκείνο το σημείο άφησε την τελευταία του πνοή λόγω μίας φωτοβολίδας από οπαδό του ΠΑΟΚ.

Από πλευράς διοίκησης, ο πρόεδρος Ανδρέας Λιόντος, ο Α’ Αντιπρόεδρος Ηλίας Παλαιοχωρλίδης, ο Β’ Αντιπρόεδρος Ζήσης Ντελόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Σωτήρης Μάρκου και ο Οικονομικός Διευθυντής Τάσος Χριστακόπουλος ήταν παρόντες μαζί με τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας Χρήστο Τσούμαρη που πρώτος πήρε τον λόγο αναφέροντας στους παίκτες τις λεπτομέρειες αυτού του τραγικού γεγονότος.

2

Από πλευράς τεχνικού τιμ, ο προπονητής τερματοφυλάκων Απόστολος Τερζής, που τότε ήταν παρόν στο συμβάν ως παίκτης του ΠΑΟΚ έφερε στη μνήμη του λεπτομέρειες από την δολοφονία του Μπλιώνα, όπως και ο φυσικοθεραπευτής της ομάδας Γιώργος Ζαχαρής ως φίλαθλος του συγκεκριμένου αγώνα.

Άπαντες έμειναν αποσβολωμένοι κοιτώντας το σημείο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο άτυχος και 29χρονος τότε καθηγητής, ευχόμενοι να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.

Μετά την κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών στο μνημείο του Χαράλαμπου Μπλιώνα στο στάδιο Αλκαζάρ, δηλώσεις έκανε ο προπονητής της ΑΕΛ, Άγγελος Αναστασιάδης για τον αδικοχαμένο καθηγητή που άφησε την τελευταία του πνοή πριν από 30 χρόνια στο συγκεκριμένο γήπεδο σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον ΠΑΟΚ.

3

Για το αν σταματήσει ποτέ η βία στα γήπεδα: «Εγώ λέω κάτι πάντα. Αγάπα τους εχθρούς σου. Δεν είναι το θέμα να μην ξανασυμβεί. Το θέμα είναι να μην διανοηθεί κανείς ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο στο μέλλον», είπε μεταξύ άλλων ο Αναστασιάδης.

Δηλώσεις από πλευράς ΠΑΕ ΑΕΛ έκανε και ο πρόεδρος, Ανδρέας Λιόντος στέλνοντας το μήνυμα να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο: «Είναι σήμερα μία θλιβερή επέτειος για εμάς και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Ήρθαμε εδώ, στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο Χαράλαμπος Μπλιώνας, μαζί με τους παίκτες για να αποτίσουσε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτόν τον άνθρωπο και να στείλουμε ένα μήνυμα ως ΠΑΕ ΑΕΛ.  Να μη ξανασυμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο».

Πηγή: larissanet.gr

 

 

Previous ArticleNext Article