Λάρισα

Επιστολή Καραλαριώτου στον Δήμαρχο για το θέμα του ΟΣΕ

Επιστολή στο Δήμαρχο κ. Καλογιάννη απέστειλε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα. Ρένα Καραλαριώτου επαναφέροντας το θέμα της ασφαλούς διέλευσης από τις σιδηροδρομικές γραμμές.

“Εδω και καιρό, η Λάρισα μετράει ανθρώπινα θύματα σε χώρους εντός της αστικής δόμησης. Τον Οκτώβριο του 2017, 15χρονος μαθητής “κεραυνοβολήθηκε” από τις εναέριες γραμμές ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ  στο Μεζούρλο  και άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας. Λίγες ημέρες μετά ένα 10χρονο παιδί  χάνει τη ζωή του στις γραμμές του τρένου μετά από παράσυρσή του από αμαξοστοιχία του ΟΣΕ στην περιοχή της Ν. Σμύρνης . Θανάσιμα γεγονότα που αποκάλυψαν τα κενά ασφαλείας . Τώρα, η νεαρή κοπέλα που βρέθηκε κάτω από τις ρόδες ενός φορτηγού. Κάθε θάνατος προκαλεί και μια συζήτηση, με την δημοτική αρχή να λαμβάνει πρωτοβουλίες, οι οποίες με τον καιρό ξεχνιούνται, μέχρι να θρηνήσουμε το επόμενο θύμα”.

Με τα λόγια αυτά η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα. Ρένα Καραλαριώτου επαναφέρει το ζήτημα λειτουργίας των σιδηροδρομικών γραμμών, που διαπερνούν την πόλη της Λάρισας, ζητώντας να πληροφορηθεί τις ενέργειες της δημοτικής αρχής και τα αποτελέσματα αυτών.

Πιο αναλυτικά η κα Καραλαριώτου σημειώνει πως ” Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης , μετα τα δυο τραγικά γεγονότα  στο Μεζουρλο και στη Ν. Σμύρνη δεσμεύτηκε , σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο , ότι σε 1,5 μήνα  θα υπάρχει το πόρισμα για το τι θα πράξει ο ΟΣΕ όσον αφορά  τα άμεσα μέτρα που θα ληφθούν από τον ΟΣΕ για την ασφαλή διέλευση από τις γραμμές. Σήμερα 4 σχεδόν μήνες μετα δεν έχουμε κάποια ενημέρωση ‘’.

“Είναι καλές οι γενικόλογες υποσχέσεις , ωστόσο οι πολίτες της Λάρισας αναμένουν συγκεκριμένες λύσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Τώρα, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα…”, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων.

 

Previous ArticleNext Article