Λάρισα

Επίσκεψη Πολωνών Αυτοδιοικητικών στην Π.Ε. Λάρισας

Τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Λάρισας κ. Δημήτρη Παπαδημόπουλο, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία, στελεχών της Αυτοδιοίκησης της Πολωνίας, συνοδευόμενη από τον επιχειρηματία της περιοχής κ. Γιώργο Πολύζο. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν: ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας του Λούτζ κ. Ντάριους Κλίμτσακ, ο Δήμαρχος του Πιότρκουβ κ. Πιότρ Βόιτισιακ, ο Δήμαρχος της Λετσίτσα κ. Βόιτσιεχ Ζτζιάρσκι, ο Δήμαρχος του Σιεράτζ κ. Μάριους Μποτζιόρ, ο Έπαρχος του Σκερνιεβίτσε κ. Μίροσλαβ Μπελίνα και ο Έπαρχος του Τομασούβ Μαζοβέτσκι κ. Μιροσλάβ Κουκλίνσκι.

Στη συνάντηση, παρόντος και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Δεσπόπουλου, αντηλλάγησαν πληροφορίες και απόψεις για την πορεία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις δύο χώρες, καθώς και κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες σε Ελλάδα και Πολωνία.

Ο κ. Παπαδημόπουλος εστίασε στην τουριστική προβολή του νομού και γενικότερα της Θεσσαλίας. Οι Πολωνοί αυτοδιοικητικοί επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στην υλοποίηση του προγράμματος ERASMUS, αφού έμειναν ενθουσιασμένοι από τον τόπο μας και επιστρέφοντας στην πατρίδα τους, άμεσα όπως δήλωσαν, θα κινήσουν τις διαδικασίες, προκειμένου σχολεία της περιοχής τους να επισκεφθούν το νομό μας.

 

 

Previous ArticleNext Article