Λάρισα

Εξαιρετική εμφάνιση της Δημοτικής χορωδίας Φαρσάλων στα Γρεβενά

Ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Δημοτική χορωδία Φαρσάλων το περασμένο Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουνίου 2018. Αυτή τη φορά στα Γρεβενά προσκεκλημένη από τη χορωδία “Λύγεια” Γρεβενών για να συμμετάσχει στο 3ο Χορωδιακό φεστιβάλ της πόλης που διοργανώθηκε με την υποστήριξη του δημοτικού ωδείου της πόλης, την ιερή Μητρόπολη και το Δήμο Γρεβενών.

Στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών  η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων ερμήνευσε ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα στο μεγαλύτερο μέρος του a capella (χωρίς συνοδεία οργάνων) και καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές. Τη χορωδία συνόδευσε στο πιάνο η καθηγήτρια μουσικής κ Κατερίνα Ζαρογιάννου. Διεύθυνε ο μαέστρος  Κωνσταντίνος Μάτης.

Συμμετείχαν οι χορωδίες: Χορωδία νέων Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών, Χορωδία ομίλου ερευνών Πηλίου, Χορωδία φίλων μουσικής Καβάλας, Δημοτική χορωδία Φαρσάλων και η χορωδία «Λίγεια» Γρεβενών. Όλες οι χορωδίες ήταν εξαιρετικές και πρόσφεραν στην πόλη μια υπέροχη μουσική βραδιά. Κατά την απονομή των αναμνηστικών ο πρόεδρος της Δημοτικής χορωδίας Φαρσάλων κ. Γιάννης Μαλέτσικας ευχαρίστησε και συνεχάρη τους διοργανωτές τόσο για την πρόσκληση και τη φιλοξενία όσο και την άριστη διοργάνωση της συνάντησης και προσκάλεσε τη χορωδία των Γρεβενών να πάρει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου στα Φάρσαλα.

Η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων συνδυάζει πάντα με τις εξόδους της και επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους. Στόχος αυτή τη φορά, το μοναδικό στην Ελλάδα, το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα. Ένα φανταστικό δημιούργημα  με θεματικές ενότητες: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ(το ελληνικό σχολειό από το 1803 μέχρι σήμερα ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ(πρωτότυπα  έργα αρχαίων ελλήνων συγγραφέων).  ΑΙΣΩΠΟΣ(αυθεντικές εκδόσεις μύθων του Αισώπου από το 1600)  ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ(αυθεντικές εκδόσεις μεγάλων δασκάλων Κοραής Βούλγαρης, Γαζής κλπ). ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ(1850-1930) και πολλά αλλά εκθέματα. Ευχαριστούμε θερμά τον κ Παύλο Μπαλογιάννη ιδρυτή και δ/ντη του μουσείου για την υποδοχή της χορωδίας και την εξαιρετική ξεναγό κ Μαρία Μπέλλα για την εξαιρετική ξενάγηση.

 

 

Previous ArticleNext Article