Ελασσόνα

Ενωτικό κάλεσμα προς όλους τους δημότες να σταματήσουμε τον κατήφορο του Δήμου Ελασσόνας

Η εμφάνιση της προοπτικής για τη δημιουργία μιας νέας Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ελασσόνας για ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ φαίνεται ότι θορύβησε ορισμένους κύκλους της Ελασσόνας και γι’ αυτό άρχισαν οι πρώτες αντιδράσεις με δυσμενή και φοβικά δημοσιεύματα και σχόλια ορισμένων συμπολιτών μας, πριν ακόμη να δημιουργηθεί η Κίνηση αυτή. Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι αυτοί που θεωρούν ότι γνωρίζουν τα πάντα γύρω από την τοπική αυτοδιοίκηση, ακουσίως ή εκουσίως, σχεδόν ευθυγραμμίζονται με τις δυνάμεις εκείνες της συντήρησης που κράτησαν το Δήμο Ελασσόνας και τους δημότες μακριά από τον εκσυγχρονισμό και την Ανάπτυξη. Γι’ αυτό, με τα σχόλιά τους, προσπαθούν να αποθαρρύνουν και προτρέπουν να μην αναδειχθούν εκείνες οι νέες ακομμάτιστες δυνάμεις που θα ανατρέψουν την χρόνια τελματώδη κατάσταση που επικρατεί στον Μεγάλο Δήμο Ελασσόνας που τον κατάντησαν τόσο μικρό οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, λόγω της γνωστής αδιαφορίας και της αλαζονίας που τις διακατέχει έναντι των περισσοτέρων  δημοτών και των περισσοτέρων χωριών του Δήμου. Με τον τρόπο αυτό δείχνουν ότι αποδέχονται τις αποτυχημένες διοικήσεις του Δήμου Ελασσόνας και τους ανθρώπους που τον οδήγησαν στο μαύρο χάλι της καθυστέρησης. Φαίνεται ότι φοβούνται το νέο και κάθε τι καινούργιο που εμφανίζεται στην πολιτική ζωή του τόπου επειδή γαλουχήθηκαν στον γηρασμένο τρόπο άσκησης της δημοτικής εξουσίας από τις προηγούμενες κομματικές δημοτικές αρχές και δεν μπορούν να δεχθούν ούτε νέα πρόσωπα ούτε νέα ριζοσπαστικά προγράμματα που μπορούν να αλλάξουν ριζικά την εικόνα και την λειτουργία του Δήμου Ελασσόνας. Προφανώς, έχουν εθιστεί στην άσκηση της δημοτικής εξουσίας από τους εκπροσώπους των κομμάτων που συνήθως εξυπηρετούν μόνο τα κομματικά και τα άλλα διαπλεκόμενα συμφέροντα και δεν μπορούν να δεχθούν ότι υπάρχει και μια άλλη προοπτική με υγιείς και άφθαρτες δυνάμεις, ανεξάρτητες, ακομμάτιστες και αδέσμευτες.
Άλλωστε σε μια δημοκρατική χώρα δεν υπάρχουν μόνο οι διαπλεκόμενοι αλλά μπορούν και επιβάλλεται να κυριαρχήσουν κάποτε και εκείνες οι νέες δυνάμεις που θα οδηγήσουν τον τόπο στην ΑΝΑΝΕΩΣΗ και τον ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ.
Γι’ αυτό είναι ανάγκη να συστρατευθούν όλοι οι δημότες και να συσπειρωθούν στη νέα Κίνηση, για να απαλλαγεί ο Δήμος από κομματάρχες δημοτικούς άρχοντες. Αλλοίμονο αν θεωρηθεί ως δεδομένο ότι μόνο αυτού του τύπου άνθρωποι θα διοικούν πάντα το Δήμο, με γνώμονα τα κομματικά και άλλα συμφέροντά τους, αδιαφορώντας για τους άλλους δημότες που δεν τους ψήφισαν.
Είναι βέβαιο ότι η αλλαγή ρότας, σίγουρα, δεν αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός, όπως διατείνονται ορισμένοι, αλλά επιβάλλεται από τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες του τόπου.
Η απαισιοδοξία, η ηττοπάθεια, ο μηδενισμός των πάντων, η μεμψιμοιρία, ο εγωκεντρισμός και τα φοβικά σύνδρομα όχι μόνο δεν οδηγούν μπροστά αλλά διαιωνίζουν τις χρόνιες τελματώδεις καταστάσεις στο Δήμο.
Αντίθετα, χρειάζεται όλοι οι δημότες να ορθώσουν το πολιτικό και ηθικό τους ανάστημα και να βροντοφωνάξουν επιτέλους ένα μεγάλο ΟΧΙ στο πισωγύρισμα που χρόνια τώρα υπηρέτησαν και υπηρετούν οι παλαιοκομματικές δυνάμεις που διοίκησαν και διοικούν το Δήμο με τον ίδιο αναποτελεσματικό, αποτυχημένο και αναχρονιστικό τρόπο.
Για όλους αυτούς τους λόγους, χωρίς φόβο και χωρίς κομματικό πάθος, πρέπει να εγερθούν όλοι οι δημότες και κυρίως οι νέοι, να συσπειρωθούν και να πλαισιώσουν την νέα Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ελασσόνας για ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, να πάρουν την τύχη του Δήμου στα χέρια τους και να διεκδικήσουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον για το Δήμο Ελασσόνας. Άλλωστε, το μέλλον του τόπου ανήκει μόνο στους νέους και όχι στους παλαιοκομματικούς αποτυχημένους άρχοντες που ΄΄τρώγονται΄΄ μεταξύ τους χωρίς αιτία και χωρίς καμιά διαφορά στον τρόπο άσκησης της εξουσίας, επειδή, στην ουσία, άσκησαν την ίδια δημοτική πολιτική, χωρίς κανένα ιδιαίτερο στρατηγικό σχεδιασμό και χωρίς κανένα διαφορετικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για το Δήμο. Είναι καιρός να σταματήσει επιτέλους το ξεπούλημα και η εξαγορά συνειδήσεων καθώς και η αλλοτρίωση των δημοτών για οποιαδήποτε μεγάλα ή μικρά συμφέροντα, γιατί οδηγούν πάντα στην οπισθοδρόμηση.
ΟΛΟΙ οφείλουμε να οδηγήσουμε τον Δήμο ΜΠΡΟΣΤΑ μαζί με νέους ανθρώπους και νέες πολιτικές ακομμάτιστες δυνάμεις για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του κατεστημένου και τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ενός σύγχρονου Δήμου Ελασσόνας που θα ανήκει σε όλους τους κατοίκους της πόλης και των χωριών και όχι μόνο στους ολίγους εκλεκτούς του κάθε δημάρχου και του κάθε πλειοψηφούντος κόμματος.
                                                         Του Κώστα Γ. Σαχινίδη,
                               διδάκτορα Κοινωνιολογίας, Πολιτικού Επιστήμονα
                                                                 
Previous ArticleNext Article