Ελασσόνα

Ελπίδες και σιγουριά για τους Ελασσονίτες υποψηφίους

Αγωνία τέλος, έστω και προσωρινά, για τους Ελασσονίτες υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών (…και τις οικογένειές τους), μετά και τη χθεσινή… κωδικοποιημένη ανάρτηση των βαθμολογιών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ελασσονίτες υποψήφιοι τα πήγαν καλά, παρά τις δυσκολίες των θεμάτων, κάτι που αφήνει περιθώρια σιγουριάς και ελπίδας για την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή. Όπως και να ‘χει, η αγωνία παρατείνεται για το πού τελικά θα κυμανθούν οι φετινές βάσεις εισαγωγής. Κι αυτή τη χρονιά, αισθητή είναι η απουσία πολλών υποψηφίων με ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες. Λίγοι οι άριστοι. Όπως σημείωναν εκπαιδευτικοί κύκλοι της περιοχής, μετά τις χθεσινές βαθμολογίες αρκετοί Ελασσονίτες τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα είναι φοιτητές.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του 1ου Γενικού Λυκείου Ελασσόνας (υπογράφεται από τον διευθυντή του Πέτρο Δημοβέλη), που αναφέρει:

«Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων, κι εγώ προσωπικά ως διευθυντής και καθηγητής του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας θέλουμε να συγχαρούμε όλους μας τους μαθητές για τη συνεχόμενη προσπάθεια που κατέβαλαν για να φτάσουν στα σημερινά αποτελέσματα.

Ανεξαρτήτως βαθμολογίας που απέσπασαν η επιτυχία τούς περιμένει…

Θα ήταν παράλειψή μου να μην συγχαρώ κι όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου οι οποίοι υπερέβαλαν τους εαυτούς τους κι επί σειρά ετών οδήγησαν σιγά-σιγά και μεθοδικά τους μαθητές μας στην επιτυχία».

Πάντως, αρκετή κουβέντα, αλλά και έκδηλος προβληματισμός, όλες αυτές τις ημέρες και ιδιαίτερα χθες (ημέρα ανακοίνωσης των βαθμολογιών των υποψηφίων), για τη νέα κατάσταση που ακούει στο όνομα «προσωπικά δεδομένα». Ήδη, είναι σε ισχύ ο ευρωπαϊκός κανονισμός προστασίας των προσωπικών δεδομένων, GDPR.

Αμφιλεγόμενες είναι οι γνώμες αρκετών Ελασσονιτών, μετά και τη χθεσινή κωδικοποιημένη ανακοίνωση των βαθμολογιών. Κάποιοι συμφωνούσαν με τη νέα κατάσταση, κάποιοι άλλοι υποστήριζαν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος απόκρυψης των ονομάτων των υποψηφίων. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στην «Ε», «τουλάχιστον οι άριστοι θα πρέπει να ανακοινώνονται με το όνομά τους και… όχι κωδικοποιημένα». Τέλος, κάποιοι άλλοι τόνισαν: «είναι καλό να μην υπερβάλλουμε με τα προσωπικά δεδομένα».

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Previous ArticleNext Article