Ελασσόνα

Εκδήλωση-Αφιέρωμα στην απελευθέρωση της περιοχής Ελασσόνας του 1912

Εκδήλωση-Αφιέρωμα στην απελευθέρωση της περιοχής Ελασσόνας του 1912 και Μουσικοχορευτική παράσταση με τραγούδια και χορούς της ΚΙΝΑΣ και της ΕΛΛΑΔΑΣ

 Το Δίκτυο Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την Ανάπτυξη της Επαρχίας Ελασσόνας και το Αγροτικό-Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων Ελασσόνας διοργανώνουν Εκδήλωση-Αφιέρωμα στην απελευθέρωση της περιοχής Ελασσόνας του 1912 και μουσικοχορευτική παράσταση με τραγούδια και χορούς της ΚΙΝΑΣ και της ΕΛΛΑΔΑΣ.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, ώρα 8.00 μ.μ., στο Κοσμικό Κέντρο ΦΑΝΤΑΣΙΑ, στην Ελασσόνα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία με θέμα: «Οι παράγοντες της νικηφόρας έκβασης του Πολέμου του 1912 για τον Ελληνικό στρατό  και η σημασία των μαχών της περιοχής Ελασσόνας» και με Ομιλητή τον Κώστα Σαχινίδη, Δρα Κοινωνιολογίας, Πολιτικό Επιστήμονα.

Συμμετέχουν οι Χορευτικές ομάδες των Φορέων:

-Καλλιτεχνική ομάδα της Ακαδημίας Μουσικής και Χορού του North Minzu University από την ΚΙΝΑ. Παίζουν οι μουσικοί: BU FANSHUerhu και WEI YUXUANpipa.

Τραγουδούν οι: LI PENGFEI και LIU SHUANGLE.

 -Κέντρο Τέχνης, Λόγου και Κοινωνικής Δράσης επ. Ελασσόνας, με χορούς της Θεσσαλίας και της Ηπείρου και με τη συνοδεία της ορχήστρας του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΙΧΑΛΕ. 

 -Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Λόφου Ελασσόνας με ποντιακούς χορούς. Συνοδεύουν οι μουσικοί:ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ποντιακή λύρα, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΣΚΙΝΗΣ, νταούλι.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει η κ. ΕΛΕΝΗ ΜΠΛΙΟΥΜΗ, εκπαιδευτικός.

 Η επιμέλεια της εκδήλωσης είναι του δρα ΚΩΣΤΑ ΣΑΧΙΝΙΔΗ.

H εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη των Φορέων:

-ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO

-CHINESE NATIONAL MUSEUM OF ETHNOLOGY

MINZU UNIVERSITY OF CHINA

                                        Η Είσοδος είναι ελεύθερη

Previous ArticleNext Article