Ελασσόνα

Εκατοντάδες προσκυνητές στην Ι. Μονή Σπαρμού Ολύμπου!

Με τις καθιερωμένες κατανυκτικές θρησκευτικές εκδηλώσεις και με την παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών, όλων των ηλικιών που παραβρέθηκαν, τελέσθηκε και φέτος η ετήσια θρησκευτική πανήγυρη του Αγίου Πνεύματος στην ιστορική Ι. Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, με θρησκευτική λαμπρότητα, με επισημότητα και μεγαλοπρέπεια.

Ανήμερα της εορτής, την  Δευτέρα, τελέσθηκε η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου συγχοροστάτησαν οι σεβασμ. μητροπολίτες Πτολεμαίδας Αλεξανδρείας κ. Εμμανουήλ και Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ενώ ακολούθησε Χειροτονία Πρεσβυτέρου.

Αμέσως μετά έγινε η καθιερωμένη περιφορά της Ιερής Εικόνας  που την υποβάσταζαν οπλίτες του ΚΕΟΑΧ Ολύμπου, γύρω από το μοναστήρι.

Στις εφετινές πανηγυρικές εκδηλώσεις της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, το «παρών» έδωσαν,  ο βουλευτής Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, οι πρώην αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλίας Αθαν. Παιδής και Μαρία Μαμάρα,  δημοτικοί  σύμβουλοι, αξιωματικοί του ΚΕΟΑΧ Ολύμπου, η δασάρχης Ελασσόνας κ. Ζωή Φτίκα, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

 

Previous ArticleNext Article