Ελασσόνα

Εθελοντική αιμοδοσία από το φιλόπτωχο ταμείο του Αγ. Σπυρίδωνος

Μεγάλη Τεσσαρακοστή περίοδος άσκησης των αρετών. Ο Απόστολος Παύλος στον Ύμνον της Αγάπης επισημαίνει πως ανάμεσα στην πίστη, στην ελπίδα και την αγάπη η μεγαλύτερη αυτών είναι η αγάπη. Αγάπη προς όλους. Με ενδιαφέρει ο άλλος γιατί με ενδιαφέρει ο εαυτός μου. Με ενδιαφέρει ο άλλος διότι με ενδιαφέρει ο Χριστός. Πρέπει να ενδιαφερθούμε για τους άλλους γιατί ο κάθε άλλος είναι αδελφός μας. Αξίζει να ασχοληθούμε μαζί τους. Μπορούμε. Αρκεί να διαθέσουμε κάποια ευαισθησία. Στον πτωχό και πεινασμένο λίγο ψωμί, στον πονεμένο ένα χάδι, στην χήρα και τα ορφανά την συμπαράσταση μας, στον άρρωστο ένα ποτήρι νερό και στο παιδί που πάσχει από Μεσογειακή Αναιμία και μας φωνάζει με ελπίδα «Δώστε λίγο δικαίωμα ζωής και σε μένα» λίγο αίμα.

Το φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας του Αγ. Σπυρίδωνος Ελασσώνος διενεργεί σε συνεργασία με το Νοσοκομείο της Λάρισας εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 6 Μαρτίου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσώνος από ώρα 9.00πμ το πρωί εις 1.00μμ . Σε ασθενείς, σε χειρουργημένους, σε εργατικά και αυτοκινητιστικά ατυχήματα ή προσφορά αίματος από την Τράπεζα Αίματος του Φιλοπτώχου Ταμείου της ενορίας μας είναι τακτική. Έλα αδελφέ μου κι εσύ στην ομάδα μας. Πάρε μαζί και τονφίλο σου, τον συνάδελφο σου, τον γείτονα σου και δείξε έμπρακτα την αγάπη σου. Γίνε τώρα και συ εθελοντής αιμοδότης. Η προσφορά αίματος είναι προσφορά αγάπης. Η προσφορά αίματος είναι προσφορά ΖΩΗΣ.  Είναι  μια πράξη με πλούσια ηθική, χωρίς ανταμοιβή μια πράξη ανθρωπιάς που κάνει πιο όμορφο τον κόσμο γύρο μας.

Εμείς τα μέλη του φιλοπτώχου ταμείου, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν.Λ. θα είμαστε εκεί και θα σας περιμένουμε.

ο Ιερεύς π. Αλέξανδρος Ρουμπιές

 

Previous ArticleNext Article