Λάρισα

Εγκαίνια Έκθεσης «Ιστορικών Αστυνομικών Κειμηλίων» στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας

Το περασμένο Σάββατο (20-10-2018) στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, στο πλαίσιο εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης «Ιστορικών Αστυνομικών Κειμηλίων».

Η έκθεση περιλαμβάνει κειμήλια που προέρχονται από τις ιδιωτικές συλλογές του κ. Αθανασίου Κατσίκα και του Υποστράτηγου (ε.α.) της ΕΛ.ΑΣ. Δημητρίου Καλλιαντζή και αφορούν είδη αστυνομικού ιματισμού, οπλισμού, τροχονομικού εξοπλισμού, καθώς και είδη γραφείου, είδη ατομικής υγιεινής και φορείο μεταφοράς τραυματιών της Ελληνικής Χωροφυλακής των ετών 1940-1941.

Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια σύνδεσης του παρελθόντος με το παρόν αλλά και ανάδειξης του σημαίνοντα ρόλου που επιτέλεσαν τόσο η Ελληνική Χωροφυλακή όσο και η Αστυνομία Πόλεων, πριν από τη συγχώνευσή τους το έτος 1984 και τη σύσταση της σημερινής Ελληνικής Αστυνομίας.

Ταυτόχρονα, η έκθεση αυτή έχει ως στόχο και να τιμήσει τους υπηρετούντες στο Σώμα κατά τα προηγούμενα έτη και να προβάλει το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν για το κοινωνικό σύνολο.

Η έκθεση θα διαρκέσει ένα μήνα.

Previous ArticleNext Article