Λάρισα

Είχε ξαφρίσει σχεδόν μια ντουζίνα καταστήματα στο κέντρο της Λάρισας

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, συνολικά έντεκα (11) περιπτώσεις κλοπών, οκτώ τετελεσμένες και τρεις σε απόπειρα, που τελέστηκαν από τον περασμένο Απρίλιο έως και σήμερα στη πόλη του Λάρισας.

Συνελήφθη ως δράστης, σήμερα (22-05-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απείθεια.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας κατέλαβαν τον 33χρονο να αποπειράται να διαρρήξει κερματοδέκτες ηλεκτρικών παιχνιδομηχανών, εγκατεστημένων έξω από περίπτερο, ενώ σε επικείμενη έλεγχο των αστυνομικών δε συμμορφώθηκε και αποχώρησε επιβιβαζόμενος σε ποδήλατο.

Λίγη ώρα αργότερα, ο 33χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε άλλο σημείο της πόλης να κινείται με το ίδιο ποδήλατο και ακινητοποιήθηκε.

Το ποδήλατο, του οποίου η προέλευση ερευνάται, κατασχέθηκε, καθώς επίσης ένα κατσαβίδι και ένα ζευγάρι γάντια που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι ο 33χρονος κατά το χρονικό διάστημα από (06-04-2017) έως και σήμερα (22-05-2017), διέπραξε επιπλέον άλλες δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών, οκτώ τετελεσμένες και δύο σε απόπειρα, σε διάφορα καταστήματα του κέντρου της Λάρισας, αφαιρώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των (1.518) ευρώ, καθώς και ηλεκτρικές συσκευές και προϊόντα πώλησης, συνολικής εκτιμώμενης χρηματικής αξίας (2.370) ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας για διακρίβωση τυχόν εμπλοκής του δράστη σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Previous ArticleNext Article