Ελασσόνα

Διακοπές… με κοινοβουλευτική δράση για τον Κατσιαντώνη που συναντήθηκε με τους καταστηματάρχες των Παραλιών Ν. Λάρισας

Στηρίζει με κάθε τρόπο τον τόπο του ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης ο οποίος επέλεξε να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές στα παράλια του Νομού Λάρισας προκειμένου να συνεχίσει τις δράσεις του. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Καταστηματαρχών της περιοχής προκειμένου να συζητήσουν φλέγοντα θέματα που εμποδίζουν τη βελτίωση  της δραστηριοποίησης τους στον κλάδο της εστίασης.
Στη συνάντηση τους που έγινε σε παραλιακό καφέ στον Αγιόκαμπο ,οι καταστηματάρχες των παραλίων ανέπτυξαν στο Γιώργο Κατσιαντώνη τις προτάσεις τους για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής που αποτελεί σημείο αναφοράς διακοπών για χιλιάδες Έλληνες και ξένους. Έθιξαν την ανάγκη για συνέχιση της ιδιωτικής και δημόσιας πρωτοβουλίας , με τη δημιουργία πολεοδομικών σχεδίων για τους παραλιακούς οικισμούς των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, δεδομένου ότι θα καθοριστούν επαρκώς οι χρήσεις γης… για υποψήφιους επενδυτές στο μέλλον.
“Ο τουρισμός πρέπει και επιβάλλεται να αποτελεί κινητήριο δύναμη ανάπτυξης του τόπου μας που αποτελεί πρωταρχικό προορισμό για εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Αυτό οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε με κάθε δυνατή παρέμβαση μας” τόνισε ο Γιώργος Κατσιαντώνης στη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλιών Ν. Λάρισας Δημήτρη Χασιώτη, τον αντιπρόεδρο Αλέξανδρο Μαραμή , τον γραμματέα Κώστα Σανταγιάννη και τα μέλη Θοδωρή Γκέσο, Αλέξανδρο Στεφανάρα, Ηλία Κούτουλα και Δημήτρη Ηλιάδη.
Οι καταστηματάρχες ανέλυσαν στο Βουλευτή Λάρισας την αναγκαιότητα της μετατροπής των δύο σημαντικών λιμανιών του Νομού, Αγιοκάμπου και Στομίου από αλιευτικά σε μαρίνες έτσι ώστε δοθεί το έναυσμα για την ανάπτυξη τουρισμού κρουαζιέρας στην περιοχή.
Έδωσαν έμφαση σε καίρια καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέσα από τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους , όπως οι εξοντωτικές αυξήσεις στη μίσθωση του χώρου που ενοικιάζουν σε μια περιοχή που σύμφωνα με συγκεκριμένες διατάξεις δεν  ανήκει στους τουριστικούς τόπους, ζητώντας επειγόντως τη μείωση τους, αλλά αναφέρθηκαν και στην ανάγκη της δυνατότητας διενέργειας, μετά από έγγραφη άδεια, δραστηριοτήτων που θα συντελούν προς όφελος των επισκεπτών στα παράλια.

Τέλος αναφέρθηκαν στο ζήτημα της τεράστιας γραφειοκρατίας για την έκδοση των σχετικών αδειών που επιτρέπουν στους επιχειρηματίες να τοποθετούν τραπεζάκια ή ξαπλώστρες στην παραλία με το Γιώργο Κατσιαντώνη να δηλώνει πως όλα τα θέματα κρίνονται σοβαρά και πρέπει άμεσα μέσα και από τη δική του παρέμβαση, να τεθούν στο υπουργικό τραπέζι για άμεση λύση, μέσα από στοχευμένες ενέργειες της κυβέρνησης που θα λειτουργήσουν ως μοχλός κινητοποίησης για ανάπτυξη στην οικονομία της χώρας.

Previous ArticleNext Article