Ελασσόνα

Διήμερη Συνάντηση Χορωδιών στην Ελασσόνα

Ο Δήμος Ελασσόνας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σας προσκαλούν στη Διήμερη Συνάντηση Χορωδιών που διοργανώνεται για δεύτερη φορά, με «οικοδεσπότες» τη Μικτή και Παιδική Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας. Η Συνάντηση Χορωδιών θα λάβει χώρα το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαΐου, στην αίθουσα «Β. Φαρμάκη», στην Ελασσόνα. Επτά χορωδίες, τρεις μαέστροι και περίπου 200 χορωδοί θα ανταμώσουν στην όμορφη πόλη της Ελασσόνας, για να τραγουδήσουν χορωδιακές συνθέσεις και ελαφρά τραγούδια και να μας ταξιδέψουν σε διάφορες εποχές και περιοχές ανά τον κόσμο.

Οι Χορωδιακές Συναντήσεις που τελούνται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο και που στόχος είναι να γίνουν θεσμός και στην πόλη μας, δημιουργούν κάθε φορά τις ιδανικές συνθήκες για γνωριμία των χορωδιών, ανταλλαγή μουσικών ιδεών και εξωτερίκευση της πορείας και της εξέλιξής τους στο ευρύ κοινό.

Οι χορωδίες που θα εμφανιστούν στη Διήμερη Συνάντηση Χορωδιών είναι οι:

Σάββατο 12 Μαΐου, 7μ.μ.

  • Παιδική Χορωδία Μουσικής Σχολής Ελασσόνας Δ. Τσιαβέ
  • Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Βόλου
  • Παιδική Χορωδία Δήμου Ελασσόνας

Κυριακή 13 Μαΐου, 12 π.μ.

  • Γυναικεία Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Βόλου
  • Μικτή Χορωδία Εκπαιδευτικών Λάρισας
  • «ΧορΤωδία», χορωδία Ανατολικού Πηλίου
  • Μικτή Χορωδία Ελασσόνας

Θα ακουστούν τραγούδια από την εποχή της γέννησης της δυτικής χορωδιακής μουσικής έως τη σύγχρονη Ευρώπη, καθώς και ελληνικές συνθέσεις των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Σουγιούλ, Σαββόπουλου, Χιώτη, Μαυρουδή και άλλων. Τις χορωδίες θα διευθύνουν οι μαέστροι: Ευλαμπία Ντούλα, Νίκος Αδρασκέλας και Ευτυχία Κασσιάρη. Τη χορωδιακή επεξεργασία των ελληνικών τραγουδιών έκαναν οι: Δημήτρης Καρβούνης, Ευλαμπία Ντούλα, Ευτυχία Κασσιάρη, Θανάσης Μπιλιλής. Τις χορωδίες θα συνοδεύσουν οι μουσικοί: Παναγιώτης Μπαλανίκας (πιάνο), Νίκος Παπαθανασίου (πιάνο), Ελένη Βελέντζα (πιάνο), Αλέξανδρος Χατζής (κλαρινέτο).

Στα πλαίσια της φιλοξενίας των μικτών χορωδιών που θα βρίσκονται στην πόλη της Ελασσόνας από το Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί οικοτουριστική περιήγηση των προσκεκλημένων στις πλαγιές του Ολύμπου (επιλεγμένο μονοπάτι φυσικής ομορφιάς- θέση Βρυσοπούλες) και επίσκεψη στο ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος στο Σπαρμό. Υπεύθυνοι για την ξενάγηση στο φυσικό και πολιτιστικό περιεχόμενο του μυθικού βουνού, είναι οι: Ασπασία Χατζηβασίλη (Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ελασσόνας, πρόεδρος Συλλόγου Μικρασιατών), ο Σπύρος Αναγνωστάκης (Περιβαλλοντολόγος, γραμματέας Συλλόγου Μικρασιατών) και τα μέλη του νεοσύστατου Συλλόγου Μικρασιατών Ελασσόνας.

Previous ArticleNext Article