Ελλάδα

Δημοσκόπηση – «χαστούκι» στην κυβέρνηση – Τεράστιο το προβάδισμα της ΝΔ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βλέπει το λαό να της γυρνά την πλάτη μετά την πιστή εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει ότι διαπραγματεύεται με τους δανειστές. Πώς άλλωστε να πείσει όταν ο λογαριασμός που θα φτάσει στους Έλληνες θα τους οδηγήσει σε ακραία φτώχεια;

Σε νέα δημοσκόπηση που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να παγιώνει το υψηλό προβάδισμά του, με τη διαφορά να φτάνει στη εν λόγω έρευνα το 17,5%.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η ΝΔ προηγείται με 33% έναντι 15,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 7% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων δεν καταφέρνουν να πιάσουν το όριο του 3% για την είσοδό τους στη Βουλή.

To 86% των ερωτηθέντων – σχεδόν εννέα στους 10 Έλληνες – πιστεύουν πως τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, 8% προς τη σωστή και 6% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Μόνο το 18% συμφωνεί ότι ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές για την εθνική υπερηφάνεια και το καλό της χώρας, ενώ το 73% εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας καθυστερεί να ολοκληρώσει τη β’ αξιολόγηση γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος και θέλει να παραμείνει στην εξουσία.

Επίσης, 3,5% των ερωτώμενων θεωρεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποίησε πολλά από όσα είχε εξαγγείλει, 33% εκτιμά ότι προσπάθησε να υλοποιήσει πολλά από τα μέτρα που εξήγγειλε αλλά απέτυχε, 59,5% δηλώνει ότι ενδιαφέρεται πρωτίστως να παραμείνει στην εξουσία παρά να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της και 4% απαντά δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Τo 19% των ερωτηθέντων θέλει να εξαντλήσει το τέλος της τετραετίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, 30% επιθυμεί πρόωρες εκλογές, 38% θέλει να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, ενώ 13% απαντά κάτι άλλο ή δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Το 20% των ερωτώμενων επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις επόμενες εκλογές, το 36% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ ή κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, 13% απαντά αυθόρμητα ότι θέλει οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας ενώ 31% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.
Πηγή: newsbomb.gr

Previous ArticleNext Article