Λάρισα

Δέσμευση Λεβέντη-Κατσιαντώνη από ΘΕΣγη και Φάρσαλα: “Τιμή και στοίχημα για μας, να δούμε στα ψηλά ράφια τα προϊόντα σας»

Η δυναμική των Συνεταιρισμών στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας και η ανεπάρκεια των οργανωτικών δομών του κράτους σε ότι αφορά την ενίσχυση τους μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα. αποτέλεσαν τα κεντρικά θέματα συζήτησης του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη που μαζί με το Βουλευτή Λάρισας Γιώργο Κατσιαντώνη ενημερώθηκαν εκτενώς από τον Πρόεδρο του “ΘΕΣγη” Παναγιώτη Καλφούντζο, κατά την επίσκεψη τους στον πρότυπο για τα Ελληνικά δεδομένα Αγροτικό Συνεταιρισμό, για τα  “αγκάθια”  που “σκαλώνουν” την εξέλιξη του συνεταιριστικού κινήματος.

“Γίνονται συνεχώς κινήσεις για περαιτέρω βελτιώσεις, προκειμένου να γίνουμε μέσα από τα μέλη μας, τους παραγωγούς, πιο ανταγωνιστικοί” ανέφερε ο Πρόεδρος του “ΘΕΣγη” επισημαίνοντας τις μεγάλες καθυστερήσεις στα Ευρωπαϊκά προγράμματα… που μπλοκάρουν τις όποιες θετικές εξελίξεις, αλλά και την επώδυνη κατάσταση που βιώνουν οι καλλιεργητές έχοντας “χτυπηθεί” από την υψηλή φορολογία και το ασφαλιστικό… που θα’χει ως συνέπεια την εγκατάλειψη από τη γεωργία.

Ο Πρόεδρος της ‘Ενωσης Κεντρώων επισήμανε ότι το συνεταιριστικό κίνημα αποτελεί ουσιαστικό μοχλό για την ανάπτυξη, που πρέπει να ενισχυθεί με δυνατά “καύσιμα” από την Πολιτεία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αν… πεθάνει ο Συνεταιρισμός… τότε θα πεθάνει και η ελπίδα για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο.

Ο Παναγιώτης Καλφούντζος και τα μέλη του “ΘΕΣγη”  ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων και το Βουλευτή Λάρισας, για τη διαδικασία που ακολουθείται προκειμένου να ελέγχεται η ποιότητα των προϊόντων των παραγωγών, και να προωθούνται στη συνέχεια στην εγχώρια και ξένη αγορά, με τον Βασίλη Λεβέντη να κάνει λόγο για αμέριστη στήριξη στην αξία που προβάλλουν οι Συνεταιρισμοί, και διαρκή αγώνα για την ενίσχυση τους επισημαίνοντας ότι “σας στηρίζουμε απόλυτα γιατί πιστεύουμε σε εσάς. και στην επίδραση που έχετε στην οικονομία, θα παλέψουμε μαζί σας και θα δικαιωθούμε όλοι βλέποντας με τιμή τα προϊόντα σας στα ψηλά ράφια της Ευρώπης”.

Πανέτοιμος για παρεμβάσεις μέσα από την αξιοποίηση στοιχείων που έχει στη διάθεσή του για την δυναμική που μπορούν να έχουν οι Συνεταιρισμοί μέσα από μια κρατική “χείρα” ενίσχυσης, δήλωσε και ο Γιώργος Κατσιαντώνης, λέγοντας ότι “είμαι ολόψυχα στο πλευρό σας, όπως το έχω αποδείξει μέσα από τις δράσεις μου, η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή για τα δίκαια αιτήματα σας”.

“Η παραγωγή είναι το Α και το Ω για τη χώρα μας, έχουμε στα χέρια μας χρυσό, αλλά δεν τον εκμεταλλευόμαστε, αφού δεν υπάρχει ένας μακροχρόνιος κρατικός στρατηγικός σχεδιασμός, για να βγει η χώρα από το τούνελ” συμφώνησαν οι δύο άντρες της Ένωσης Κεντρώων με τους παράγοντες του ‘ΘΕΣγη”, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για ουσιαστικές πράξεις εξέλιξης και ανταγωνιστικότητας με ξένες χώρες.

«Θα παρέμβουμε ουσιαστικά για τα δίκαια αιτήματά σας»

Ο Βασίλης Λεβέντης επισκέφθηκε και τα Φάρσαλα όπου μαζί με το Γιώργο Κατσιαντώνη συζήτησαν σε κεντρικό σημείο της περιοχής με αγρότες και συνεταιριστές τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο τους.

Στο τραπέζι της συζήτησης “έπεσε” το θέμα των δασικών εκτάσεων όπου οι παραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι από το 2015 γιατί όπως είπαν αποτελούν “μπαλάκι” ανάμεσα στο δασαρχείο και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
“Προσπαθούμε να δουλέψουμε αλλά δεν μπορούμε να ζήσουμε, και αναγκαζόμαστε να πουλάμε τα προϊόντα μας σε εξευτελιστικές τιμές” δήλωσαν οι αγρότες αναφερόμενοι στο υψηλό φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς, αλλά και στο μεγάλο κόστος παραγωγής που αποτελεί “θηλιά στο λαιμό τους”.

Έμφαση δόθηκε και στο θέμα του ΕΛΓΑ, με βάση τις ζημιές που είχαν στις καλλιέργειες τους από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες με τους παραγωγούς να λένε “δεν πήραμε τίποτα για τις ζημιές αλλά τα λειτουργικά έξοδα του ΕΛΓΑ εμείς τα πληρώνουμε, ως πότε θα αντέξουμε’;

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και ο Βουλευτής Λάρισας ενημερώθηκαν και για τις μελέτες που υπάρχουν για τα φράγματα που θα λύσουν όπως είπαν το πρόβλημα του νερού και το υψηλό κόστος που έχουν, ενώ έδειξαν ενδιαφέρον και για το “μπάχαλο” που επικρατεί στο καθεστώς ένταξης στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, αφού όπως έμαθαν αρκετοί που πληρούσαν τα κριτήρια έμειναν στους επιλαχόντες.

Ο Βασίλης Λεβέντης και ο Γιώργος Κατσιαντώνης δήλωσαν τη στήριξή τους στον αγροτικό κόσμο των Φαρσάλων, μέσα από στοχευμένες και ουσιαστικές παρεμβάσεις με στόχο την ανακούφισή τους και την επίλυση των προβλημάτων τους.

Αναφορά έγινε από τον αντιπρόεδρο του ΤΟΕΒ Μίλτο Αγγελακόπουλο, στην αδυναμία των αγροτών να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για το νερό, αλλά και στις υπέρογκες εισφορές που πληρώνουν στον ΕΦΚΑ σήμερα με βάση το εισόδημα του 2016 λέγοντας χαρακτηριστικά ¨ότι  από το ταμείο μας πληρώνει η κυβέρνηση τα μερίσματα στον κόσμο».

Οι αγρότες και κάτοικοι της επαρχίας Φαρσάλων ευχαρίστησαν το Γιώργο Κατσιαντώνη και για την σημαντική παρέμβαση του, που αφορούσε το κακό δίκτυο Λάρισας-Φαρσάλων, όπου γίνεται καθημερινά σημείο ατυχημάτων με τραυματισμούς, ενώ του ζήτησαν να προωθήσει και το κομμάτι της αγροτικής οδοποιίας.

Νωρίς το πρωί ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και ο Βουλευτής Λάρισα παρακολούθησαν με ευλάβεια τη θεία λειτουργία στον Άγιο Αχίλλειο, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίου της Σμύρνης.

ΘΕΣΓΗ1

Φάρσαλα

Φάρσαλα2

Previous ArticleNext Article