Ελασσόνα

Ασταμάτητος ο δήμαρχος Δεσκάτης Δ.Καραστέργιος!

Ασταμάτητος ο δήμαρχος Δεσκάτης με τις πρωτοβουλίες και της προσπάθειες που καταβάλει να να προωθήσει τα έργα δημιουργώντας μια προστιθέμενη αξία στο δήμο αλλά και στους κατοίκους της Δεσκάτης.

Σ αυτήν την προσπάθεια εντάσσεται και η υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ 2014-20 για την ενεργειακή αναβάθμιση του συνόλου των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας ύψους 1.800.000 €.

Μετά την κατάθεση της μελέτης ο δήμαρχος θέλησε να ευχαριστήσει όσουςς συνέβαλαν στην σύνταξη αυτής της μελέτης με μια ανάρτηση στο fb.

Ευχαριστώ θερμά τους μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Δεσκάτης , οι οποίοι δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο και υψηλό αίσθημα ευθύνης, κατόρθωσαν την εβδομάδα που διανύσαμε να υποβάλουν πρόταση στο ΕΣΠΑ 2014-20 για την ενέργειακη αναβάθμιση του συνόλου των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας ύψους 1.800.000 €.

Θυμίζουμε ότι τη μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης είχε εκπονήσει το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με χρηματοδότηση της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μεσω προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Δεσκατης.
Επίσης υπεβληθει πρόταση Για την ενέργειακη αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου Δεσκάτης ύψους 1.649.700 €στο επιχειρησιακό πρόγραμμα υποδομές μεταφορών περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑ )στον άξονα προτεραιότητας 10.εφαρμογή στρατηγικών επίτευξης χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με τίτλο ενέργεια κι η αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων δράσης ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ΑΠΕ σε αθλητικές εγκαταστάσεις.
Οι προτάσεις αυτές αποδεικνύουν ότι ο δήμος Δεσκάτης με σωστό προγραμματισμό ,οργάνωση, μεθοδικότητα και πολύ κόπο αξιοποιεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρηματοδοτικά εργαλεία των ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Media-news.gr

Previous ArticleNext Article