Ελασσόνα

Αρχιλοχίας Β. Πλεξίδα: «Σώθηκα από μέγιστο θαύμα»

Με βουρκωμένα μάτια η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, η μοναδική επιζήσασα της πτώσης του ελικοπτέρου τύπου Χιούι στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, μίλησε σήμερα ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα, για το θαύμα που την κράτησε στη ζωή.

Με φωνή τρεμάμενη είπε: «Ευχαριστώ την Παναγία που μου χάρισε τη ζωή. Να έχει υπο την σκέπη της όλους τους ήρωες συναδέλφους μου, οι οποίοι θα είναι αθάνατοι μέσα στις καρδιές μας.

Έντονα συναισθηματικά φορτισμένη η Βασιλική Πλεξίδα, δεν θυμάται τίποτα από εκείνη την ημέρα. Μόνο την Παναγία. «Με έσωσε η Παναγία. Την είδα να ξεριζώνει το κάθισμα, να με κρατά στην αγκαλιά της και να με βάζει σ΄ ένα διπλανό σημείο». Εκεί όπου σήμερα η ίδια και η οικογένειά της έχουν τοποθετήσει ένα μικρό μνημείο, εικονοστάσι

.

Η Βασιλική έκανε λόγο για πολλαπλό, μέγιστο θαύμα.»Όχι μόνο σώθηκα, αλλά ανάρρωσα και ταχύτατα. Το μεγαλύτερο όπλο όλων μας είναι η πίστη. Να μην χάσουμε ποτέ την πίστη μας».

Ανείπωτος ο πόνος και για τους γονείς των θυμάτων. Τα αμέτρητα γιατί για την τραγωδία στην οποία χάθηκαν τα παιδιά τους, αναζητούν απαντήσεις.

Ο κ. Γιώργος Γούλας πατέρας του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα διηγήθηκε την προηγούμενη του δυστυχήματος ημέρα. Όταν ο γιος του είχε εκφράσει έντονες αντιρρήσεις για την πτήση λόγω των καιρικών συνθηκών. Το πόρισμα της ΕΔΕ που έφτασε στα χέρια του πριν 15 ημέρες και αποδίδει το δυστύχημα σε ανθρώπινο λάθος λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, δεν τον ικανοποιεί.

Η θλίψη και ο πόνος από τα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα των 4 νεκρών αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, δεν έχουν σβήσει. Σήμερα βρέθηκαν στο τραγικό σημείο, στο σημείο μηδέν για εκείνους, όπου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη τους.

– Του Υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη
-του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου,
-του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα
-και του υπολοχαγού Κων/νου Χατζή
στους οποίους τιμητικά έχει δοθεί ο βαθμός του Αντιστράτηγου.

Παρόντες ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και επιτελικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και οι 5 επέβαιναν στο μοιραίο Χιούι που απογειώθηκε από το Στεφανοβίκειο το πρωί της 19ης Απριλίου του 2017, έκανε μια στάση στην 1η Στρατιά στη Λάρισα και συνέχισαν με κατεύθυνση τα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Το ελικόπτερο εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων. Τα ίχνη του χάθηκαν στις 8 παρά 10 το πρωί κοντά στο χωριό Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Οι καιρικές συνθήκες όπως όλα δείχνουν ήταν η αιτία της συντριβής. Στο σημείο επικρατούσε χαμηλή νέφωση και πυκνή ομίχλη. Η ορατότητα ήταν μηδενική. Το ελικόπτερο συνετρίβη σε δύσβατη περιοχή παρασύροντας στο θάνατο τους 4 αξιωματικούς.

ert.gr

Previous ArticleNext Article