Ελλάδα

Ανατίναξαν ΑΤΜ, αλλά έφυγαν χωρίς ευρώ

Σχεδίασαν και υλοποίησαν μια… εντυπωσιακή επιχείρηση, αλλά το αποτέλεσμα τους εξέθεσε. Ο λόγος για άγνωστους που ανατίναξαν μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) στα Ψακούδια Χαλκιδικής, αλλά έφυγαν χωρίς ευρώ, καθώς το ΑΤΜ δεν είχε ανεφοδιαστεί με χρήματα.

Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες προσέγγισαν στις 04:20 το μηχάνημα, το οποίο βρίσκεται στην πρόσοψη ενός σούπερ μάρκετ της περιοχής. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι δράστες προκάλεσαν έκρηξη με τη μέθοδο «plofkraak», δηλαδή της διοχέτευσης εύφλεκτου αερίου, και στη συνέχεια έσπασαν την πόρτα του σούπερ μάρκετ και εισήλθαν στο εσωτερικό του καταστήματος, κατευθυνόμενοι στο πίσω μέρος του μηχανήματος.

Όταν, όμως, επιχείρησαν να αρπάξουν τις κασετίνες τοποθέτησης μετρητών, διαπίστωσαν ότι ήταν άδειες, γεγονός που τους ανάγκασε να εξαφανιστούν δίχως «λεία». Λίγο αργότερα έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν από την ενεργοποίηση του συναγερμού στο κατάστημα. Οι δράστες αναζητούνται στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργεί η Αστυνομία.
Πηγή: newsbeast.gr

Previous ArticleNext Article