Ελασσόνα

“Χαιρετίζουμε τη θεσμοθέτηση της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.”

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ελασσόνας χαιρετίζει τη θεσμοθέτηση της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Με την ψήφιση από τη Βουλή της ρύθμισης για την επέκταση της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής για τα παιδιά ηλικίας 4-5 χρόνων δικαιώνεται ένας αγώνας 60 χρόνων του εκπαιδευτικού κινήματος.

Δώσαμε έναν σκληρό αγώνα. Ενωμένοι κάτω από την καθοδήγηση της ΔΟΕ.  η οποία, σχεδίασε και υλοποίησε μια μεγάλη σειρά κινητοποιήσεων, εκδηλώσεων και ημερίδων. Προχώρησε στην κοινοποίηση των θέσεων του κλάδου στα πολιτικά κόμματα, με επιστολές και συναντήσεις σε όλα τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής και Δημοτικής Εκπαίδευσης, στην εξασφάλιση της στήριξης των θέσεών μας από τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εκπαιδευτικές οργανώσεις, σε δημοσιοποίηση των αιτημάτων μας με δημοσιεύσεις και συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης και διαρκή πίεση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Μοναδικός μας γνώμονας το συμφέρον των μαθητών μας και έχοντας ως «σημαία» την ισότιμη αντιμετώπιση των νηπίων 4-6 ετών ως προς το δικαίωμά τους στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, θεωρεί πως η  ψήφιση του άρθρου 33 που αφορά τη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης αποτελεί μια πολύ σημαντική θετική εξέλιξη ως προς την αναγνώριση του ρόλου του νηπιαγωγείου και θα συνεχίζει να μάχεται για την άμεση υποχρεωτική  εφαρμογή της σε όλη την Ελλάδα.

Ο αγώνας δεν σταματάει εδώ. Υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις ώστε να εφαρμοστεί καθολικά. Ο Σύλλογος μας θα αγωνιστεί ώστε να γίνει άμεση εφαρμογή του νόμου στο Δήμο μας. Τα δημόσια νηπιαγωγεία ούτως ή άλλως υποδέχονται προνήπια κάθε χρόνο και οι Νηπιαγωγοί είναι εκπαιδευμένες να παρέχουν παιδαγωγικό έργο σε μεικτές τάξεις νηπίων προνηπίων. Είμαστε  έτοιμοι …

Η Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση στο πλαίσιο του 14χρονου υποχρεωτικού δημόσιου και δωρεάν σχολείου έγινε ΝΟΜΟΣ του κράτους. Όλοι μας πρέπει  να τον στηρίξουμε και να βοηθήσουμε ώστε να υλοποιηθεί από Σεπτέμβρη, διεκδικώντας τις αναγκαίες κτηριακές υποδομές, καθώς και όλους τους αναγκαίους εκπαιδευτικούς-νηπιαγωγούς με μόνιμους διορισμούς ώστε να υλοποιηθεί κατά τρόπο καθολικό σε όλη την επικράτεια.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ευαγγελία Παπαδοπούλου                           Αχιλλέας Ζανιάς

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article