Ελασσόνα

Στον Αγιασμό του Σχολείου 2ης Ευκαιρίας στη Λάρισα μαζί με τους κρατούμενους μαθητές ο Γ. Κατσιαντώνης

Στο σχολείο 2ης Ευκαιρίας, όπου οι πόρτες είναι ερμητικά κλειστές για τους απλούς πολίτες…. αλλά με ανοιχτά τα παράθυρα της γνώσης για τους κρατούμενους που εκτίουν την ποινή τους στις φυλακές της Λάρισας, βρέθηκε ο Γιώργος Κατσιαντώνης προκειμένου να δώσει τις ευχές του για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, στον αγιασμό που τελέστηκε στον προαύλιο χώρο.

Ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας με τους έγκλειστους… μαθητές που περίμεναν καρτερικά όπως του είπαν να μπουν ξανά στη τάξη… να επιστρέψουν ξανά μέσα από τη μάθηση στην κοινωνία, δήλωσε πως είναι αναγκαίο να δοθεί από την Πολιτεία το πολυπόθητο φώς…. στο σκοτεινό τούνελ του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας μας με παρεμβάσεις έγκαιρες και μεγαλύτερες στο εκπαιδευτικό σύστημα των φυλακών λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Μου εξομολογηθήκατε σήμερα ότι στο σχολείο ξαναβρίσκετε τον εαυτό σας. Ότι η ζωή σας αποκτά νόημα που ξεπηδά τα κάγκελα της φυλακής. Ότι εδώ αισθάνεστε ελεύθεροι να ονειρευτείτε και να προετοιμαστείτε για την επανένταξη σας στον έξω κόσμο. Ότι η μόρφωση φωτίζει τη σκέψη σας και ανοίγει το δρόμο για μια συνετή ζωή μετά το πέρας της ποινής σας. Εσείς μου τα είπατε αυτά, γι’ αυτό και οι αρμόδιοι της ηγεσίας της χώρας μας θα πρέπει να συμβάλλουν τα μέγιστα ώστε τα προγράμματα εκπαίδευσης στις φυλακές να έχουν μακροχρόνια και εξελικτική διαδικασία, προς όφελος των κρατουμένων”.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης ευχαρίστησε το διευθυντή του ΣΔΕ Γιώργο Τράντα, για τη μεγάλη συμβολή του… στη δεύτερη ευκαιρία ζωής μέσα από τη μάθηση, που δίνεται σε ανθρώπους που ναι μεν… πληρώνουν για τα λάθη τους… αλλά μέσα από το σχολείο βρίσκουν μια θέση… στο δικαίωμα να προχωρήσουν μπροστά… όταν επανενταχθούν στην κοινωνία. Ενημερώθηκε από τον ίδιο για το άτυπο Λύκειο που λειτουργεί στη φυλακή και για τις επιστολές που έχουν λάβει τα αρμόδια Υπουργεία όπου τονίζεται η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός πλαισίου συνέχισης των σπουδών των κρατουμένων, πέρα από τα 3 χρόνια που είναι σήμερα, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ο Βουλευτής Λάρισας ότι θα παρέμβει για τη θεσμοθέτηση του.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς εθελοντές και μη, για το τεράστιο διπλό έργο που προσφέρουν, προκειμένου μέσα από την επιστήμη των γραμμάτων να μπορέσουν να εμψυχώσουν και να παροτρύνουν τους ανθρώπους που περνούν πολλά χρόνια της ζωή τους στη φυλακή…. να δουν ένα άλλο κόσμο… έξω από τα κάγκελα και την απομόνωση τους από την πραγματική ζωή.

φυλακή2

φυλακή3

φυλακή4

Previous ArticleNext Article