Κόσμος

Στον αέρα τα στοιχεία 143 εκατ. πελατών πιστωτικών καρτών

Χάκερ έβαλαν στο στόχαστρό τους τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ, την Equifax, με αποτέλεσμα να παραβιαστούν τα προσωπικά στοιχεία 143 εκατ. πελατών.

Οι χάκερ κατάφεραν να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα πελατών, όπως αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, ημερομηνίες γέννησης και διευθύνσεις κατοικιών, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται το BBC.

«Ζητούμε συγγνώμη από τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις για την ανησυχία και την απογοήτευση που προκάλεσε αυτό το περιστατικό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Equifax, Ρίτσαρντ Σμιθ. «Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ηγέτες στη διαχείριση και προστασία των δεδομένων και διεξάγουμε μια ενδελεχή έρευνα σχετικά με την αποδοτικότητα της ασφάλειάς μας» πρόσθεσε. Ο Σμιθ χαρακτήρισε το περιστατικό «απογοητευτικό» και κάτι που «χτυπά βάναυσα στην καρδιά αυτών που είμαστε και τι κάνουμε».

Η Equifax διαθέτει στοιχεία για τουλάχιστον 820 εκατομμύρια καταναλωτές καθώς και πληροφορίες για 91 εκατομμύρια επιχειρήσεις.

Η εταιρεία συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση, ενώ έχει προσλάβει μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας, ώστε να διαπιστωθεί πώς οι χάκερ κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα τόσων εκατομμυρίων πελατών. Όπως αναφέρει το BBC, το FBI πιθανόν παρακολουθεί την υπόθεση.

Το μόνο θετικό της υπόθεσης είναι ότι οι χάκερ δεν κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων των καταναλωτικών και εμπορικών πιστωτικών καρτών της εταιρείας.

Previous ArticleNext Article