Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος: “Απαράδεκτη άρνηση νοσηλείας τραυματισμένων αστυνομικών στο 401 ΓΣΝΑ”

«Έκπληξη και αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η είδηση ότι 4 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά την τέλεση των καθηκόντων τους, δεν έγιναν αποδεκτοί για νοσηλεία στο 401 ΓΣΝΑ. Σε έγγραφο, που δημοσιοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2017, και φέρει την υπογραφή του Διευθυντή του 401 ΓΣΝΑ, σημειώνεται ότι στο εν λόγω υψηλής ποιότητας νοσηλευτικό ίδρυμα, υπάρχει ζήτημα πληρότητας στις κλίνες και εντολή οι αστυνομικοί να κατευθύνονται σε άλλα εφημερεύοντα Νοσοκομεία της πρωτεύουσας». Τα παραπάνω αναφέρει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.

Στην ερώτηση υπογραμμίζεται ότι «η απαράδεκτη αυτή απόφαση, αποκλείει τους Έλληνες αστυνομικούς από την παροχή υψηλών υπηρεσιών υγείας, την ώρα που η πολιτεία τους έχει αναθέσει το δύσκολο έργο της αντιμετώπισης της ολοένα και αυξανόμενης εγκληματικότητας, το οποίο φέρουν σε πέρας ευσυνείδητα, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους».

Σημειώνεται μάλιστα ότι «η απόφαση είναι προκλητική καθώς στις 23 Νοεμβρίου 2017 υπήρξε απόφαση (Αριθ. Φ.700/634/77778/8/Σ. 18726 ΦΕΚ 4092), του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα, σύμφωνα με την οποία παρέχεται ετησίως το δικαίωμα της νοσοκομειακής περίθαλψης στα στρατιωτικά νοσοκομεία σε 40 εν ενεργεία υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους».

Κατόπιν τούτων, ο κ. Χαρακόπουλος, ζητά να πληροφορηθεί από τους αρμόδιους υπουργούς:

  1. Για ποιο λόγο δεν έγιναν δεχτοί για νοσηλεία οι τραυματισμένοι εν ώρα καθήκοντος 4 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και αν η απόφαση για τον αποκλεισμό των αστυνομικών από το 401 ΓΣΝΑ, ελήφθη με πρωτοβουλία αποκλειστικά της Διοίκησης του Νοσοκομείου.
  2. Αν υπάρχει περίπτωση να επαναληφθεί το συμβάν με την απαγόρευση νοσηλείας στο 401 ΓΣΝΑ σε έκτακτα περιστατικά με αστυνομικούς και πώς θα αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
  3. Αν θα δημιουργήσουν γραφείο υποδοχής αστυνομικών εντός του 401 ΓΣΝΑ, όπως προτείνει η ΠΟΑΣΥ, προκειμένου να δέχεται τα επείγοντα περιστατικά των στελεχών της ΕΛΑΣ, αλλά και να λειτουργεί ως σύνδεσμος που θα αξιολογεί – ταξινομεί τους τραυματισθέντες, καθώς και τους χρήζοντες τακτική ή έκτακτη νοσηλεία.

Την ερώτηση, εκτός του κ. Χαρακόπουλου, συνυπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ, Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης και Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης.

Previous ArticleNext Article