Λάρισα

Θ. Νασιακόπουλος στον ΕΛΓΑ «Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες»

Τον διευθυντή του τοπικού καταστήματος του ΕΛΓΑ Μ. Λιόντο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Ι. Κουκούτση και Ι. Πινάκα και τον πρώην αντιδήμαρχο Χ. Χατζούλη. Ο δήμαρχος αρχικά ευχαρίστησε το διευθυντή για την άψογη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ τους και στη συνέχεια έθεσε το ζήτημα που αφορά  στις καθυστερήσεις για τις εκτιμήσεις των ζημιών και κατά συνέπεια στις καθυστερήσεις για την  καταβολή των αποζημιώσεων προς τους αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από φυσικά φαινόμενα.

Ο κ. Λιόντος τόνισε ότι  βασική αιτία του προβλήματος είναι η  υποστελέχωση του καταστήματος και ότι το υπάρχον προσωπικό καταβάλει προσπάθειες να αντιμετωπίσει το μεγάλο όγκο εργασίας, σε μια περιοχή κατ’ εξοχήν αγροτική με ποικίλο αριθμό καλλιεργειών. Διαβεβαίωσε όμως το δήμαρχο  ότι η καταβολή των αποζημιώσεων για τις περυσινές καταστροφές, σε καλλιέργειες στα όρια του Δήμου Κιλελέρ, θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Στη συνέχεια συζητήθηκε εκτενώς το θέμα που σχετίζεται με τις εκτιμήσεις που αφορούν στις ζημιές των ελαιόδεντρων. Ο διευθυντής του ΕΛΓΑ ανέφερε ότι ο ΔΑΟΚ απέστειλε τις σχετικές καταστάσεις που πιστοποιούν ότι το ποσοστό της ζημίας στα ελαιόδεντρα υπερβαίνει το 30% γεγονός που επιτρέπει την άμεση εκτίμηση τους από συνεργεία του ΕΛΓΑ. Ο Θ. Νασιακόπουλος εξέφρασε τη θέση ότι ποσοστό είναι ιδιαίτερα υψηλό και πρέπει να μειωθεί γιατί υπήρξαν περιπτώσεις στο παρελθόν, λόγω του ποσοστού, όπου πολλοί αγρότες δεν αποζημιώθηκαν παρ’ ότι οι καλλιέργειές τους είχαν υποστεί ζημιές.

 

 

Previous ArticleNext Article