Λάρισα

Δημήτρης Ευθυμίου: Βρέθηκαν «θερμά νερά» στη Θέση Δερματάς του Δήμου Αγιάς.

Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε ένα μεγάλο στοίχημα όλοι οι κάτοικοι του Δήμου μας αν με συντονισμένες ενέργειες και μεθοδικότητα πετυχαιναμε να δώσουμε «σάρκα και οστά» σε ένα όνειρο που όλοι έχουμε, να αναγνωρίσουμε με απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού και επισήμως ως Ιαματική πηγή τα «θερμά νερά στην θέση Δερματάς».
Ώστε ετσι, τα παραλία του Δήμου Αγιας να γίνει ο πρώτος Δήμος της Θεσσαλίας με αναγνωρισμένη θερμή, Ιαματική πηγή, με πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή και μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική, κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας.
«Η ύπαρξη «θερμών πηγών» στη Θέση Δερματάς είχε πάρει περίπου διαστάσεις θρύλου στον Δημο μας καθώς Ιστορικά αναφέρετε ότι ήταν τα Λουτρά της Αρχαίας Μελιβοιας. Ήταν ένα θέμα συζήτησης για πολλές γενιές, χωρίς όμως ποτέ κανένας αρμόδιος να πράξει κάτι για να διερευνήσει το θέμα»,
«Αυτή την απόφαση πρέπει να πάρει και να αναλάβει τα καθήκοντα της η δημοτική αρχή: Να εκπονήση υδρογεωλογικές μελέτες στην περιοχή της Γεώτρησης στην θέση Δερματάς , να κάνει χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις του νερού, και να ζητήσει υγειονομική έκθεση από την Ιατρική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και να συνεχίσει με αντίστοιχες ενέργειες και πρωτοβουλίες. Και το αποτέλεσματα σίγουρα θα μας δικαίωσουν!. Θα είναι μια εξέλιξη που θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή αναπτυξιακή προοπτική, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Δήμου μας.
Ο Δήμος Αγιάς άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσει την εκπόνηση αναπτυξιακού σχεδίου για τη μοναδική αυτή ανακάλυψη, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

 

Previous ArticleNext Article