Λάρισα

Βελτιώσεις σε αθλητικά κέντρα της Π.Ε. Λάρισας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης πιστώσεων για δυο έργα συνολικού προϋπολογισμού 834.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Πρόκειται για: α) Βελτίωση σε ανοιχτά αθλητικά κέντρα της Π.Ε. Λάρισας, προϋπολογισμού 430.000,00 ευρώ και β) Εργασίες βελτίωσης και συντήρησης κλειστών γυμναστηρίων της Π.Ε. Λάρισας, προϋπολογισμού 404.000,00 ευρώ. Τα έργα υλοποιούνται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων απο τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του κ. Κ. Αγοραστός: «Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Ως αιρετή Περιφέρεια υπερβαίνουμε τις αρμοδιότητές μας και συντηρούμε αθλητικούς χώρους, στεκόμενοι με σεβασμό και ενδιαφέρων στους αθλούμενους και τους αθλητικούς συλλόγους. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις πέρα από τον καθαρά αθλητικό τους ρόλο, αποτελούν πόλους έλξης για τους κατοίκους των Δήμων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Με τα αθλητικά έργα, τις πολλαπλές διοργανώσεις και τα πρωταθλήματα, που διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφερείας Θεσσαλίας, δημιουργήσαμε ρεύμα αθλητικού τουρισμού στην Θεσσαλία. Η Περιφέρειά μας είναι η πρώτη αθλητική περιφέρεια στη χώρα και εκεί επιθυμούμε να παραμείνει».

Συγκεκριμένα τα κλειστά γυμναστήρια στα οποία πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης είναι της Αγιάς, του Τυρνάβου και της Φαλάνης, όπου προγραμματίζονται εργασίες αντικατάστασης παρκέ, ελαιοχρωματισμών, ηλεκτρομηχανολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, αποξηλώσεις, αποκατάστασης υδατοστεγάνωσης, επιδαπέδια συστήματα ψύξης θέρμανσης κ.α.

Ενώ παρεμβάσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν στα ανοικτά αθλητικά κέντρα Συκουρίου, Φαρσάλων, Δαμασίου, Παραποτάμου, Ανάβρας, Μελισσοχωρίου και Γαλήνης με αντικατάσταση χλοοτάπητα, σύστημα αυτόματου ποτίσματος (σωληνώσεις, μπεκ, πιεστικό συγκρότημα, δεξαμενή, προγραμματισμός στάσεων) αποκαταστάσεις κλίσεων και έργα απορροής ομβρίων υδάτων.

Όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Οι δημοπράτηση των έργων προγραμματίζεται για τις αρχές του νέου έτους, ενώ κατά την σύνταξη της οριστικής μελέτης υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης και άλλων αθλητικών κέντρων βάση των υποδείξεων της αρμόδιας Υπηρεσίας.

 

Previous ArticleNext Article