Κόσμος

Αίγυπτος: Αίμα και όλεθρος «βασιλεύουν» στο Βόρειο Σινά – Εκατοντάδες νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση

Μόνο ο τρόμος «βασιλεύει» πλέον στις καρδιές των ανθρώπων στο Βόρειο Σινά, μετά την τρομοκρατική επίθεση στοίχισε την ζωή σε 235 άτομα. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ άλλοι 130 είναι τραυματίες, ενώ και οι δύο αυτοί αριθμοί είναι… ευμετάβλητοι.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει σημειωθεί στην σύγχρονη ιστορία της χώρας

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι  κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και υποσχέθηκε ότι θα απαντήσει με «σφοδρότητα». «Οι ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομία θα εκδικηθούν για τους μάρτυρές μας και θα αποκαταστήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα (απαντώντας) με πυγμή πολύ σύντομα» δήλωσε ο Σίσι κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού διαγγέλματος.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ οπλισμένα drones του στρατού ακινητοποίησαν 2 οχήματα 4×4, στα οποία επέβαιναν οι δράστες του μακελειού, και σκότωσαν 15.

Συγκεκριμένα με το που εντόπισαν τα οχήματα στην περιοχή Αλ-Ρίσα, τα βομβάρδισαν.

Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν για την επίθεση είναι σοκαριστικά. Μασκοφόροι περικύκλωσαν το τζαμί και άρχισαν να πυροβολούν. Στην συνέχεια κάποιοι από αυτούς που είχαν ζωστεί με εκρηκτικά μπήκαν μέσα και ανατινάχτηκαν!

Ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος να ξεφύγει και όσοι από τους δράστες είχαν μείνει έξω γάζωναν όποιον προσπαθούσε να ξεφύγει! Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δράστες πυροβολούσαν ακόμα και τα ασθενοφόρα!

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι επιτιθέμενοι πυροδότησαν μια βόμβα προτού ανοίξουν πυρ εναντίον των πιστών στη διάρκεια της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής.

Το τέμενος βρίσκεται σε μια περιοχή όπου ο αρχές μάχονται με το αιγυπτιακό παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Πρόκειται για το τέμενος Αλ Ραουντά στο κέντρο της πόλης Μπιρ Αλ Αμπντ.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση.

Previous ArticleNext Article