Ελλάδα

Έρχονται μονιμοποιήσεις εξπρές σε συμβασιούχους

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει ανοίξει διάπλατα τις «πόρτες» και τα «παράθυρα» του Δημοσίου για προσλήψεις, ανεβάζοντας μεταξύ άλλων τον αριθμό των συμβασιούχων σε επίπεδα ρεκόρ -σύμφωνα με την απογραφή, ανέρχονται σε περίπου 72.000- ο Πάνος Σκουρλέτης προανήγγειλε στην Βουλή ρύθμιση για την μονιμοποίηση όσων συμβασιούχων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Είναι, δε, ενδεικτικό ότι ο υπουργός Εσωτερικών φέρεται αποφασισμένος να καταργήσει και το όριο των δύο ετών που έθετε το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου ως χρονική διάρκεια, πέραν της οποίας ο συμβασιούχος θεωρείται ότι καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενδεχομένως για να διευρύνει τον κατάλογο των μονιμοποιήσεων.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου (Ένωση Κεντρώων) αναφορικά με ορισμένες αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που ακυρώνουν εντάλματα πληρωμών εργαζομένων σε Δήμους, των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν έως τέλος του έτους με υπουργική απόφαση, είπε: «Η πλειοψηφία των επιτρόπων εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμών… Δεν υπάρχει συνταγματική αναφορά που να λέει ότι το 24μηνο είναι ανώτερο όριο», για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Η κυβέρνηση έχει αυξημένη ευαισθησία στα θέματα συμβασιούχων. Υπάρχει ένα πέλαγος και μια πανσπερμία συμβασιούχων που είναι πολλές χιλιάδες και είμαστε έτοιμοι ως πολιτεία να δώσουμε λύση στην ομηρία τους. Έχουμε την πρόθεση και βρισκόμαστε στην επεξεργασία συγκεκριμένης ρύθμισης και θα καλέσουμε όλα τα κόμματα ώστε να συναινέσουμε για να ορθολογικοποιήσουμε την κατάσταση. Δεν μπορεί να υπάρχει η ελληνική ιδιομορφία να είναι επί δεκαετίες εργαζόμενοι σε συμβάσεις, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Θα μας δοθεί η δυνατότητα να το συζητήσουμε το επόμενο διάστημα».

thessalianews

Previous ArticleNext Article