Λάρισα

Έγκριση πιστώσεων για δομές παροχής βασικών αγαθών

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 842.400,00 ευρώ για τις 4 Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας είναι έτοιμα να δημοπρατηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την διάθεση των πιστώσεων από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πρόκειται για τα έργα:

– Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο στο Δήμο Λάρισας, προϋπολογισμού 243.360,00 ευρώ

– Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βόλου, προϋπολογισμού 243.360,00 ευρώ

– Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Καρδίτσας , προϋπολογισμού 243.360,00 ευρώ

  • Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παλαμά, προϋπολογισμού 112.320,00 ευρώ

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Οι συγκεκριμένες δράσεις  εντάσσονται αφενός στην ευρύτερη στρατηγική της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την κοινωνική ένταξη, την καταπολέμηση της φτώχειας και την εμβάθυνση της κοινωνικής συνοχής (για την προγραμματική περίοδο 2014-2020), αφετέρου στις ανάγκες της τρέχουσας περιόδου της χώρας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών εθνικής εμβέλειας, που συμβάλουν στην αντιμετώπιση της φτώχειας και στην κοινωνική ένταξη. Μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας. Ευελπιστούμε οι δομές αυτές να λειτουργήσουν σωστά, να καλύψουν κενά και να έχουν αποτελεσματική στόχευση».

Οι συγκεκριμένες πράξεις δημιουργούν οικονομικές και κοινωνικές οικονομίες κλίμακας στο πεδίο παρέμβασης και στοχεύουν στην ανακούφιση των συνεπειών της φτώχειας μέρους των κοινωνικών ομάδων των Δήμων Λάρισας, Βόλου, Καρδίτσας και Παλαμά που πλήττονται ή απειλούνται εντονότερα από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενισχύοντας την πρόσβασή τους σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες.

 

 

Previous ArticleNext Article