Αθλητισμός

Άντεξε η ΑΕΛ, 1-1 εκτός έδρας με Κέρκυρα

Η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ στην Κέρκυρα με το γκολ του Κρίζμαν στο 33ο λεπτό, αλλά οι Φαίακες ισοφάρισαν με εκτέλεση πέναλτι – το οποίο κέρδισε ο Παμλίδης ύστερα από ανατροπή του από τον Γκόλια – του Γκομές στο 39ο. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στα δύο ημίχρονα, αλλά και τις ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη. “Έπεσαν”, ωστόσο, πάνω στον εξαιρετικό για ένα ακόμη ματς Μαυροβούνιο διεθνή γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Μλάντεν Μπόζοβιτς.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ιωάννης Νεοφυτιάδης, έδειξε την κίτρινη κάρτα σε έντεκα ποδοσφαιριστές συνολικά. Οκτώ των φιλοξενούμενων, τρεις των γηπεδούχων.

Η αναμέτρηση δεν κατέστη εφικτό να μεταδοθεί ζωντανά σε πλήρη εξέλιξη από τη NOVA, γιατί ήταν αδύνατον να μεταβεί στο νησί το βαν της συνδρομητικής τηλεόρασης λόγω της απεργίας των ναυτεργατών (διαρκεί μέχρι το πρωί της Δευτέρας). Άλλωστε γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οι “βυσσινί” έφθασαν στο νησί με θαλάσσιο ταξί από την Ηγουμενίτσα στη Λευκίμμη.

Η ΑΕΛ έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από την Κέρκυρα κι έμεινε αήττητη για τρίτο διαδοχικό ματς. Οι Θεσσαλοί παρουσιάζονται αναγεννημένοι με τον Ηλία Φυντάνη στην τεχνική ηγεσία, καθώς έχουν δύο ισοπαλίες, δύο νίκες και μία ήττα. Μάλιστα, αυτό ήταν και το δεύτερο διαδοχικό εκτός έδρας ματς στο οποίο η ΑΕΛ παίρνει θετικό αποτέλεσμα, ύστερα από τέσσερις συνεχόμενες ήττες.

Η Κέρκυρα έμεινε για δεύτερο διαδοχικό ματς χωρίς νίκη, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική αν και προηγήθηκε στους “Ζωσιμάδες”, ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη.

Καλύτερη, άστοχη και… Μπόζοβιτς

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης

Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης, Μιχαήλ Δημόπουλος.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Σοϊλέδης, Σιόντης (40′ Αρτυματάς), Μπαλάφας, Γκομές, Ζορμπάς (68′ Βάργκας), Επστάιν (76′ Μπάουμαν), Παμλίδης.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο (78′ Λαγός), Κρίζμαν, Ναζλίδης (85′ Περόνε).

Γκολ: 39′ πεν. Γκόμες / 33′ Κρίζμαν

Κάρτες: 42′ Γκομές, 54′ Αρτυματάς, 90′ Σοϊλέδης / 29′ Αγκάνοβιτς, 36′ Ντέλετιτς, 39′ Γκόλιας, 70′ Μασούρας, 76′ Φατιόν, 86′ Κρίζμαν, 90’+1′ Λαγός, 90’+3′ Περόνε

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η Κέρκυρα μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ήλεγχε από το πρώτο λεπτό το ρυθμό της αναμέτρησης και απείλησε μερικά λεπτά μετά την έναρξη αυτής με τον Μπόζοβιτς να απομακρύνει σε κόρνερ την προβολή του Ιωάννου.

Στο ένατο λεπτό ο Χαράλαμπος Παμλίδης, ο οποίος έχει καθιερωθεί στην κορυφή της επίθεσης επί τεχνικής ηγεσίας Αλέκου Βοσνιάδη, έκανε την προβολή από κοντά, αλλά αστόχησε.

Ο ίδιος παίκτης έπιασε την κεφαλιά μετά από τη σέντρα του Σοϊλέδη, αλλά η κατάληξη δεν ήταν καλύτερη για τους γηπεδούχους. Το σουτ του Λεοζίνιο στο 18′ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Γιαννακόπουλο.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να ασκούν πίεση στους Θεσσαλούς με το σουτ του Γκομές (24′) να περνά άουτ και τον Επστάιν (29′) να αστοχεί ευρισκόμενος απέναντι στον Μπόζοβιτς.

1

sport24.gr

Previous ArticleNext Article